קרן מקור שמחה וגאה לבשר על אירועים ביוזמתה ובתמיכתה אשר יתקיימו בפסטיבל הקולנוע חיפה 2019
1. הקרנת מקבץ סרטי "עד 10"
יום חמישי ה-17.10 בשעה 16:15, אולם טיקוטין, חיפה
מיזם "עד 10" של קרן מקור מביא אל המסך 6 סרטים קצרים עלילתיים של יוצרי קולנוע עצמאיים.
יוזמת הקרן נבעה מההכרה שיוצרים צעירים, ולא רק, זקוקים למרחב של עשיה שוטפת כדי לפתח את התכנים והמבע הקולנועי שלהם. מיזם "עד 10" מעמיד בפניהם אתגר של התמודדות עם סיפור קצר במסגרת זמן קבועה מראש של עד 10 דקות והתאמה של שפה קולנועית לסיפור.
בחירת הנושאים חופשית ואינה מוגדרת בתמה כלשהי. מסגרת ההפקה של המיזם מתחילתו ועד סופו הוא שנה.
היוצרים נהנו מתהליך חונכות עם התסריטאים מיקי כהן ומאיה הפנר, ומשיתוף פעולה שיזמה הקרן עם גליקסון השכרת ציוד צילום, אולפני די.בי. לעריכת פס-קול ומיקס, אולפני אר.ג'י.בי –אהרון פאר לעיצוב תמונה ואון ליין וחברת ההפקות UMC – אפיקים מאוחדים סרטים, הפקה ושיווק בע"מ – אברהם פרחי וחיליק מיכאלי.
בוטיק חבל
תסריט ובימוי: פיני טבגר, מפיק: תומר מקלברג
עידו ואנה, מטליסטים משועממים, יוצאים בלילה לגנוב ג'ינסים מחבלי כביסה. במהלך המסע עידו המאוהב מנסה להתקרב אליה, אך אנה קשוחה, מערערת את גבריותו. בעודם בודקים את השלל,.. מפגש עם חבורה יריבה מוביל לעימות אלים. . האם התקרית הקשה תצליח לקרב את אנה לעידו?
הקרוואן האחרון
תסריט ובימוי: לב ברודינסקי, מפיקים: יעל פרלוב ואלמה בן-זאב
השנה היא 1994. באתר קראוונים זמני לעולים מברית המועצות העומד לפני פירוק, איליה (9) נשאר להגן על הקראוון של סבו ז'ניה, אשר מסרב להתפנות.
דבק
תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר
אליה לוקח את אמו החולה נעמי לביקור אצל מתקשרת שגרה ליד ים המלח. במהלך המפגש הזה יבין אליה שלמרות הרצון לחזק את אימו, עליו ללמוד לשחרר ממנה.
לשחק חולשה
תסריט ובימוי: מעיין שוורץ, מפיק: אילון שני
נעמי בת ה-90 לוהקה לתפקיד בו עליה לגלם את הדמות שהיא חוששת להיות – חלשה.
תוך דיאלוג עם הבמאי, נעמי מבטאת את רתיעתה מאובדן השליטה שמקשה עליה להיכנס לדמות, ומראה כמה כוח צריך כדי להיות חלש.
הנכם מוזמנים
תסריט: אסיה לבטוב, במאי: יבגני רומן, מפיק: חיליק מיכאלי
מילה ונטשה, בת ואם עולות חדשות מוזמנות לראשונה לחתונה ישראלית. מילה מקנאה במוחצנות של אמא שלה ומתביישת בה בו זמנית. מפגש עם בחור אלמוני על ספסל מבודד מזמן לה הזדמנות לעבור תהליך התבגרות.
הגמ"ח של רוחל'ה
תסריט ובימוי: יוחאי רוזנברג, מפיק: רון עופר
רוחל'ה, מחתרת של אישה אחת רעולת פנים, הולכת רדופה ברחובות ירושלים ומנסה שלא לאבד את בנה ואת שפיותה.
בפרס UMC להפקה, תרומת אברהם פרחי וחיליק מיכאלי זכה הסרט:
דבק – תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר
2. VR – זהויות חדשות – אירוע הפיצ'ינג
יום שישי ה-18.10 בין השעות 10:00-16:00, בית הכט. הכניסה חופשית
כחלק מימי התעשייה ניו מדיה 2019, פסטיבל חיפה גאה לארח משלחת קנדית וישראלית המונה 12 יוצרי ניו-מדיה, כחלק מפרויקט הקו-פרודוקציה "זהויות חדשות" – ביוזמת קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה + קרן גשר לקולנוע רב-תרבותי (הצד הישראלי) והקרנות National Film Board ו Canada Media Fund (הצד הקנדי).
נציגי הקרנות הקנדיות והישראליות, בנוסף לאורחים הבינלאומיים והמשלחת הקנדית והישראלית, יציגו לקהל הרחב את 12 הפרויקטים היעודיים, ויקיימו ביחד סדנאות עבודה משותפות.
להלן המיזמים אשר ישתתפו באירוע הפיצ'ינג:
שחורה
בימוי: אירית דולב ואלון מרום; הפקה: אירית דולב
במרץ 2014 נטרפו הקלפים בחייה של בנצ'יאמלק סלמסה. אחיה יוסף הותקף ע"י שוטרים באקדח טייזר מבלי שנחקר או הואשם בדבר. חודשים ספורים אח"כ הוא מצא את מותו במחצבה בבנימינה. ניסיונותיה לברר את הנסיבות והשאלות הקשות כלפי המשטרה הופכות אותה לאחת ממובילות המחאה נגד אלימות משטרתית ומגדירות מחדש את זהותה כשחורה.
Ex_Belivers#
בימוי והפקה: דניאלה קופלר
סדרת דוקו-אנימציה המיועדת לרשתות חברתיות (פייסבוק+טוויטר+אינסטגרם) שגיבוריה הם דתיים-לשעבר אנונימיים מרחבי העולם. כל פרק יהיה מבוסס על סיפורי יוצאים בשאלה משלוש הדתות הדומים זה לזה במפתיע: כל ה"יוצאים" עזבו זהות ברורה ומערכת מוסדרת ומצאו את עצמם נאלצים לבנות זהות חדשה בעולם חילוני מורכב ומבלבל.
הבריחה מתל אביב
בימוי: נעם קפלן; הפקה: שלי בן-שחר
ומן מסע הבריחה הימי והלא אמיתי של משפחתי מתל-אביב למונטריאול ובכלל לא יצאנו מהבית.
העיוור שראה
בימוי והפקה: אדם ויינגורד
דני ליאני איבד את מאור עיניו במלחמת לבנון הראשונה. לאחר 24 שנים כעיוור הוא מקבל כמעט באורח פלא את ראייתו מחדש. לראשונה בחייו דני מסוגל לראות את אישתו ואת ארבעת ילדיו. אלא שהנס הגדול תופס תפנית כאשר לאחר חודש ראייתו של דני דועכת והוא מאבד את מאור עיניו בפעם השנייה.
עוד כוס קפה אחת
בימוי: עמרי בורשטיין; הפקה: רותי פרי-בר
תאופיק הוא סטודנט צעיר בעל עתיד מבטיח, ואילו רונה היא ירושלמית נמרצת ומלאת חן. מפגש מקרי ביניהם מוביל לשיחה הנגדעת באיבה בעקבות פיצוץ המתרחש בבית הקפה בו שניהם יושבים. כאשר מתגלה כי מדובר בפיגוע, מתפצלות דרכיהן של רונה ותאופיק, וכל אחד חווה את הסיטואציה בהתאם למיקומו וזהותו בחברה הישראלית השסועה.
חשכת התהום
בימוי והפקה: יוחאי שלום חדד
פרויקט המבקש לחשוף את המציאות הנסתרת והסודות של סיפורי ה"לילה טוב" הישראליים שנוצרו בתקופת קום המדינה. הפרויקט יאפשר כניסה לתוך מציאות החיים הקיבוצית של אותה התקופה ע"י יצירת מרחב קיבוצי מדומיין בו נוכל לנוע בעזרת טכנולוגיית 360 ולגלות את הדימויים שהושארו אל מחוץ לאיורים המקוריים ושיצרו אתוס ישראלי.