ארבעה מסרטי פרויקט 2 דקות | בדיקת דופק מתארחים השנה במסגרת האונליין של פסטיבל סרטי נשים בירושלים, ויהיו זמינים במסגרת מקבץ פוקוס מלחמה, בין התאריכים 9-14/12.
ארבעה מסרטי פרויקט 2 דקות | בדיקת דופק מתארחים השנה במסגרת האונליין של פסטיבל סרטי נשים בירושלים, ויהיו זמינים במסגרת מקבץ פוקוס מלחמה, בין התאריכים 9-14/12.
הבטחנו, לקח לנו רגע, אבל הנה - הכול עלה.
צפייה מהנה 😎✨
יום שלישי, 3/12 בשעה 19:00 בסינמטק תל אביב.
מחזיקים לכם אצבעות 🤞❤️🥂
קחו אוויר, קצר זה לא יהיה, אבל יש לנו מלא דברים משמחים לספר!
בחמישי האחרון הגיעה לסופה חממה מקצועית ל-8 צוותים שהגישו פרויקטים מעולים במסגרת קול קורא ליצירות במדיה חדשה העוסקות בטראומה וחוסן. מטרת החממה הייתה לעזור לצוותים לשפר את ההצעות בתהליך חניכה מתמשך, ובעזרת גורמים מקצועיים שונים:
אלן קואו (מנהלת ה - XR Market בפסטיבל ניו אימג'ז), סונקה קירשהוף (יוצר ומפיק גרמני מוביל במדיה חדשה), מאיה שקל (בימאית, מעצבת ויוצרת XR מבריקה) וניר סער (יוצר קולנוע ו - XR, והמנהל האמנותי של מקור מדיה) היו המנטורים של הצוותים.
ענת ברונשטיין קלומק האלופה, דיקאנית בית הספר לפסיכולוגיה ברייכמן, הנחתה שעתיים מרתקות שבמסגרתן צוידו הצוותים בכל הניואנסים החשובים ליצירות נרטיביות על טראומה וחוסן. אחריה הגיעה ליאור נשר, תסריטאית ועורכת תסריט מוכשרת אש, שעזרה ועוד תמשיך לעזור לצוותים להדק ולשפר את הסיפורים שלהם בשבועות הקרובים לקראת ההגשה הסופית. עוד תרמו לנו מזמנם, מניסיונם ומהידע הרב שלהם: פדרו הארס, יוצר ובמאי XR שזכה לשלל פרסים על עבודתו From the Main Square (מומלץ!); אלונה אבט, מקבוצת הופ! מדיה, שפשוט יודעת הכול על אימפקט וגיוס שותפים; אדם ויינגרוד, יוצר ובמאי קולנוע ו – XR, שיצירתו האחרונה, נקודות של אור, זכתה ב - FIPADOC האחרון ב – Smart Award, וממשיכה להסתובב על כל הבמות החשובות בעולם ליצירות במדיה חדשה; וגילי גאון, שהגתה את הרעיון לקול קורא ומלווה אותו בחכמה ורגישות.
במסגרת החממה היה לנו גם יום תעשייה פתוח על השימושים בתוכנת Unreal Engine ליצירת סביבות תלת-ממדיות לקולנוע, טלוויזיה ומדיה חדשה, בהובלת אריה קרויטורו ומיכל בן דוד, ובהשתתפות יוצרים פורצי דרך: יוני גבע, אסף לפיד, אדם הורוביץ, אלון סרנגה ודניאל שמוטה (כל ההרצאות יעלו בקרוב, נעדכן גם כאן, המשיכו לעקוב).
מרגש גם לספר שזו הפעם הראשונה במסגרת חממת ה – XR שהיה לנו חדר לצפייה בחוויות VR, מה שאפשר לצוותים להיחשף למגוון יצירות בינלאומיות ומקומיות מהשנים האחרונות (בהפקה של חלקן אף היה לנו הכבוד לתמוך).
לסיום, אנחנו מלאי תודה והערכה לכל השותפות והשותפים הנפלאים, שבלעדיהם שום דבר מזה לא היה קורה: מועצת הפיס לתרבות ואמנות – מפעל הפיס, המכון הצרפתי – שגרירות צרפת בישראל, מכון גתה, המעבדה לחקר מציאות מדומה ובית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ופסטיבל ניו אימג'ז – פורום דה אימאג' פאריז.
בהצלחה לכל הצוותים בהגשות הסופיות!
האם אפשר היה אחרת? ואולי עדיין אפשר?
שיחה על שתי יצירות : ״1948, לזכור ולשכוח״, האפוס של נטע שושני שבוחן את שימור האתוס של מלחמת העצמאות ואת שבירתו והסדרה ״המנדט״ של ירון ניסקי שעוסקת בשנות השלטון הבריטי ובראשית הסכסוך המדמם כאן. שתיהן בהפקת התאגיד (תמונה מתוך 'המנדט', הזמין לצפייה בתאגיד השידור).
יש לנו יום תעשייה פתוח על Unreal Engine ביצירה הקולנועית ובמדיה החדשה!
זו הזדמנות מצוינת להכיר את מנוע האנריל, ולהבין כיצד ניתן להשתמש בו במסגרת העשייה התיעודית, העלילתית ובמדיה החדשה. בואו ללמוד ולהכיר טוב יותר את החיבורים העכשוויים בין יצירה, טכנולוגיה ותוכן.
מתי? יום רביעי, 13/11/2024, בין 13:00-19:00
איפה? במכון הצרפתי, רוטשילד 7, תל-אביב.
הכניסה ללא עלות, אבל נדרשת הרשמה מראש.
שמחים לספר ש"אנו – מוזיאון העם היהודי" צפוי לארח מקבץ מסרטי הפרויקט "2 דקות | בדיקת דופק" למשך חודש בביתן המדיה ע"ש מרטי ואבי פזנר.
כזכור, מספר שבועות לאחר שפרצה מלחמת חרבות ברזל, פרסמה קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה קול קורא, והזמינה יוצרות ויוצרים להגיש סרטים קצרצרים העוסקים במצב ממבט אישי, על כל היבטיו. זו הייתה מעין בדיקת דופק יצירתית, ולבסוף, מבין עשרות הסרטים שהוגשו, 33 נבחרו וזכו למענקי הפקה של הקרן, בתמיכתם של אלונה אבט ותמיר פאול.
ביום שישי , ה – 27/9, בין השעות 10:00-12:00 יתקיים במוזיאון שיח גלריה מורחב על התערוכה "שבעה באוקטובר", במסגרתו – בין היתר - יוצג הפרויקט ויעלו לדבר על סרטיהם תהילה לפידות ויובל ניצן.
להלן פירוט הסרטים במקבץ: זמן אחר – יובל ניצן | טוק טוק – נועם כרמלי, שירן בוחניק | פרפרים – נטע שניצר | מלחמה לפני השינה – תהילה לפידות | ראיית מנהרה – רני אבידן | חצי התורן – יוני גודמן | עורף – עוז צירלין | הרשימה – מולי לנדסמן | ארוחת בוקר – ניצן כהן | הותיר אחריו – עומר הראל, אריאל קוהלי | חזיר – רון יוסטס-סגל | בונדינג – גל סלומון, אלון גליל | גשם, קיץ – עומר רוזנברג | למערך הסברה – עידן זרמון, עדן אקשוטי | אין לאן ללכת אין לאן לחזור – איתן הרמן, אביגיל גרץ, אליס גאיה | מכתב לבן – עמית אראל | התקווה – עומר ברק | אשליה של תנועה – יעל בונה.
בהצלחה ליוצרות, ליוצרים ולצוותי ההפקה ❤️
ברכות ללי דרור ואפרת ברגר, שזכו בתחרויות האנימציה בפסטיבל אנימיקס 2024!
תחרות סרטים עצמאיים - ציון לשבח
מזל דגים | לי דרור, The Hive Studio
תחרות דוקומנטרית - ציון לשבח
שום דבר מיוחד | אפרת ברגר, איקי פילמס
💕🎗️
בישלנו מדריך חדש, הפעם על קול קורא עד 10.
שאלות נפוצות, טיפים וכל מה שיכול לעזור לקראת ההגשה...
בהצלחה!
יש כאן תסריטאים/ות ואנימטורים/ות בקהל? נפלא!
יש לנו אירוע במיוחד בשבילכם/ן - השקת החממה השנייה לסדרות רשת באנימציה, בתמיכת קרן מקור וקרן גשר, ובשיתוף איגוד התסריטאים ואיגוד מקצועות האנימציה.
שימו לב - מבשלים לכם מענק הפקה רציני השנה!
⏰ מתי? יום שישי ה - 9.8.24, בין השעות 12:00-14:00
📍 איפה? פסטיבל אנימיקס, סינמטק תל אביב, אולם 6
🪄 מה בתוכנית?
כיתת אמן עם התסריטאי, והאנימטור לשעבר, רועי עידן, הצגת הקול קורא, ואירוע ספידייטינג לחיבור בין אנימטורים לתסריטאים, כדי שתתחילו לחמם מנועים ולהכין הגשות מעולות (בהרשמה מראש, לחברות וחברי האיגודים בלבד).
נתראה 💕🎗️
גאים ומתרגשים איתכן!
קיבלתם הארכה! אל תחכו לרגע האחרון ותגישו.
סקרנים לקרוא את ההגשות שלכם 🙏
בהצלחה לכל היוצרים!
לפרטים והגשה היכנסו ללינק
הכנו כאן מדריך הגשה, ויש בו את כל מה שצריך לדעת על קולות קוראים ליצירות במדיה חדשה.
בהצלחה :)
מה קורה לקולנוע התיעודי כשהוא נחשף לאפשרויות תצוגה חדשות ולממדים נוספים של מרחב וזמן? עולם ה-XR מכניס לעולם הקולנוע התיעודי אפשרויות חדשות ומסעירות, אבל מעורר גם שאלות אתיות שלא תמיד קל לענות עליהן.
לקראת הקול הקורא החדש של הקרן עבור יצירות אימרסיביות בנושא טראומה, והיום הפתוח שילווה אותו, אירחנו את היוצרת מאיה שקל, ואת ניר סער, המנהל האמנותי של מקור מדיה - מעבדה לסיפורים וטכנולוגיות חדשות ואחד מהיוצרים המובילים בתחום, כדי שיעשו לנו סדר והיגיון בחזיתות החדשות של הקולנוע התיעודי.
קרדיט תמונה: ניר סער. בריזי הפקות בע"מ.
עוד על מקור מדיה - כאן.
מגיש: דן שדור | עורכת: איילת בכר | יוצרת ומפיקה: דנה נאור הכהן | מערכת: עמית גורן, חגית בן יעקב, נגה חביון | הפודקאסט בחסות: קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, הפורום הדוקומנטרי בישראל, ספריית בית אריאלה, עיריית תל אביב-יפו אגף התרבות והאמנויות, המועצה הישראלית לקולנוע, משרד התרבות והספורט.
תודה ענקית לכל מי שהגיעו אתמול ליום התעשייה הפתוח שלנו!
קודם כל - לשותפות הנפלאות – מועצת הפיס לתרבות ולאומנות, המכון הצרפתי ושגרירות צרפת, מכון גתה, בית הספר לפסיכולוגיה - אוניברסיטת רייכמן, והשותף החשוב שמעבר לים – פסטיבל ניו אימג'ז. כמו-כן, תודה רבה לכל מי שהעבירו הרצאות סופר מרתקות – ניר סער, פרופ' ענת ברונשטיין- קלומק, נופר לאור ורוני דניאל, אירית דולב ואלון מרום.
תודה מיוחדת לגילי גאון שהגתה את הרעיון עוד בשנה שעברה, במסגרת תכנית פרסיץ לניהול מוסדות תרבות של עיריית תל אביב, בניהולם של מאיה גייר וגיורא יהלום.
מי שעדיין לא הצטרף לקבוצה שלנו - קהילת מקור מדיה: מעבדה לסיפורים וטכנולוגיות חדשות – Makor Media Lab – זה הזמן, ובקרוב נעלה שם סרטונים של ההרצאות, לטובת כל מי שלא יכלו להגיע.
שיהיה בהצלחה בהגשות לקול קורא (עד ה – 28/7, לא לפספס).
נכון הבטחנו? אז הנה, זה הגיע!
קול קורא ליצירות אימרסיביות בנושא טראומה (ב - AR | MR |VR) בשיתוף עם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות, פתוח כעת ועד יום ראשון, 28/7/24 בשעה 16:00. מוזמנות ומוזמנים להגיש הצעות, ואולי תזכו להשתתף בחממה מקצועית, לקבל מענק הפקה ולהשתתף בפסטיבל ניואימאג'ז בפריז בשנה הבאה.
חוצמזה, לא לשכוח – יש לנו יום תעשייה פתוח שיוקדש כולו לקול קורא ב – 25/6/24 במכון הצרפתי. כאן תוכלו לקרוא את כל הפרטים ולהירשם (מהר, לא נשארו עוד הרבה מקומות).
🎗️
ביום שלישי, ה – 25/6/2024 נקיים יום תעשייה פתוח לכבוד השקת I SEE YOU – קול קורא בשיתוף ובתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות, במסגרתו תוכלו להגיש מועמדות להשתתפות בחממה מעשית וקבלת מענק הפקה ליצירות אימרסיביות בנושא טראומה ב - AR | MR | VR. נהלי ההגשה יפורסמו באתר קרן מקור ב - 17/6, והקול קורא יהיה פתוח להגשות עד ה - 28/7.
שימו ❤ במסגרת יום התעשייה נקיים אירוע ספידייטינג - מפגש היכרות בין יוצרי/ות קולנוע ואמני/ות טכנולוגיה, כדי לפתוח אפשרויות לחיבורים ושיתופי פעולה בכלל, ולטובת הגשת הצעה משותפת לקול קורא בפרט. אנא הקפידו לציין לאיזו קבוצה לשייך אתכם/ן בטופס הרישום.
מה בלו"ז?
16:30 התכנסות
17:00 דברי פתיחה
עמית גורן, מנכ"ל קרן מקור
17:10 סקירה של חוויות XR 2024
ניר סער, יוצר, מפיק ומנהל אומנותי, מעבדת מקור מדיה
17:40 טראומה, פוסט טראומה וחוסן
פרופ' ענת ברונשטיין-קלומק, אוניברסיטת רייכמן
18:10 הפסקה
18:35 Burner Boys: מהגשה לקול קורא ועד לשיתופי פעולה בינלאומיים
נופר לאור ורוני דניאל
19:00 על "שחורה" חוויה אימרסיבית ב – VR
אירית דולב ואלון מרום
19:45 אירוע ספידייטינג בין יוצרים/ות קולנוע לאומני/ות טכנולוגיה
20:45 סיכום
הכניסה ליום התעשייה היא ללא עלות, אך נדרשת הרשמה מראש.
איזה ערב היה אמש בטקס חלוקת פרסי דוקאביב ה – 26!
קודם כל, שני פרסים ברצף (!) למוות באום אל חיראן – פרס התחקיר ע"ש נילי טל לנועה בורשטיין חדד, לילי יודינסקי, דורון ג׳רסי, ואז פרס העריכה לדורון ג'רסי. אחר כך, צוות השיפוט המשיך להרעיף בשבחים ומחמאות למיכל כהן שגרפה את פרס ראש העיר תל־אביב-יפו לסרט ביכורים על סרטה היפהפה תמיכה מלאה. ואז כשכבר אמרנו, אוקיי, מה עכשיו מה עכשיו, ירמי שיק בלום ואלעד אורנשטיין קטפו את פרס יוסי קאופמן לבימוי על סרטם המצוין הדונם של סבתא.
היה מרגש, היה משמח, אשרי כל מי שעמדו מאחורי הפקת הסרטים המצוינים הללו, וברכות חמות לירמי, אלעד, מיכל ודורון 💕
כמו-כן, הקרן מברכת את כל היוצרות והיוצרים שסרטיהם המשובחים השתתפו בפסטיבל השנה במסגרות השונות. עוד הוכחה לחשיבותו של הקולנוע התיעודי, המיטיב לספר את הסיפור הישראל. גאווה גדולה!
הימים מוזרים, אין מנוס מלומר את הדברים כפשוטם. בצפון, בעזה, ופשוט בלב של כולנו, שום דבר לא פשוט כרגע, ובשולי הדברים קרב ובא חג הדוקו 📽️
אז עברנו על התוכנייה של פסטיבל דוקאביב שיפתח בחמישי הבא, ועושה רושם שמחכה לנו חתיכת חוויית צפייה מרתקת השנה. ובין כל הסרטים יוקרנו, לשמחתנו הרבה, גם שישה סרטים שתמכנו בהם כי הם פשוט מעולים, נפלאים ומיוחדים.
ברכות חמות ליוצרות וליוצרים, ולכל מי שיגיעו להנות מכל הטוב הזה. אהבה וכוחות לכל מי ששומרים עלינו ומאפשרים למציאות כאן לקרות, ותקווה גדולה שרק נזכה לראות את כל החטופות והחטופים חוזרים כבר הביתה.
❤️ 🎗️
בשבוע שעבר התקיים פסטיבל ניואימאג'ז בפריז – במה מרכזית בעולם בתחום ה-XR – והיה לנו העונג להשתתף בו עם ארבעת הצוותים הנבחרים והפרויקטים שלהם בנושא משבר האקלים.
היו שם הרצאות מצוינות, הוצגו בו חוויות XR מרהיבות וחדשניות, וכל הצוותים נפגשו עם עשרות אנשי ונשות תעשייה כדי לייצר קשרים ולגייס מימון לפרויקטים שלהם. שמנו כאן קצת תמונות בלינק למטה, אבל יו שוד האב בין דר...
כעת, כשהפסטיבל מאחורינו, נותר לנו רק לאחל לצוותים בהצלחה בדרכם ❤
אנו מודים מעומק הלב לשותפים הנפלאים שלנו: מפעל הפיס: דולין מלניק, רפאל בלולו, נעה בכר, המכון הצרפתי – שגרירות צרפת בישראל: גיום מנגה, מכון גתה: קרולה דור, פסטיבל NewImages ב-Forum des Images בפריז: מישל ציגלר, אלן קואו, מנון בלוט והצוות שלהם, בית הספר לקיימות: פרופ' יואב יאיר והמעבדה לחקר מציאות מתקדמת: פרופ' דורון פרידמן באוניברסיטת רייכמן.
יצירה היא המקום הזה שבו אפשר להתמודד עם השדים הכי גדולים. ככה זה היה תמיד. תהילה לפידות ניסתה לענות לילדות שלה על השאלות הקשות שהן שאלו על המצב ההזוי שנקלענו אליו, עמית אראל קיבלה תמונות מבן הזוג שלה שנמצא בעזה וכתבה לו מכתב אהבה שקט ואינטימי, רני אבידן הרגיש אשמה גדולה על כך שאולי אנחנו לא עושים מספיק למען החטופים והחטופות וסירב לחזור לסדר היום, אורלי בויום פגשה עשרות משפחות של חטופים וניסתה לתאר באמפטיה גדולה מה עובר עליהם, ועינב מרקל סיפרה על החרדה הגדולה מתרחיש שבו מחבלים פורצים לביתה, ואיך היא תהיה מוכנה לעשות הכול כדי לשמור על הילדות שלה.
כנסו וצפו בסרטים שלהם/ן, ובשאר הסרטי הפרויקט כאן.
מה קורה לזוגיות שבה הגבר יוצא למילואים והאישה נשארת בבית? אילו השלכות הרסניות ומפתיעות יש לפער שנפער ביניהם?
מה עושים עם תחושת האובדן הגדולה של חברה טובה באירועי השבעה באוקטובר? איך הופכים כאב ליצירה?
מה עבר על שני הילדים הקטנים, שכולנו קראנו עליהם, שהיו תקועים שעות בארון באותן שעות ארוכות ונוראיות בשבת ההיא?
ומה קורה לחייל צעיר, שהוא בעצמו עדיין קצת ילד, ושצריך להתמודד עם משימת האיתור של ילדים חטופים?
כל הסרטים זמינים לצפייה כאן.
רון יוסטוס סגל סיפר לנו שגם בתקופה העגומה שאנחנו חיים בה, הוא רצה לעשות סרט שיצליח להעלות בנו חיוך (הוא בהחלט הצליח). ההשראה של עדי שנער הגיעה בכלל מהשם של הקול קורא שפרסמנו, והסרט שלה הוא ביטוי של החוויה התודעתית והרגשית שנוכחת בסאונד של החיים שלנו מאז השבעה באוקטובר. יובל ניצן יצר סרט קצרצר, באמצעות טכנולוגיית AI, על התחושה האיומה והמשונה שעוברת עלינו מאז אותה שבת, על איך הזמן גם זז אבל גם עומד מלכת.
כל הסרטים זמינים לצפייה כאן.
השראה היא תמיד סיפור מעניין, בטח כשמדובר בהשראה לסרט קצרצר על אירועי השבעה באוקטובר ועל כל מה שקרה לנו מאז.
לירי נבון ולי בדר יצרו סרט על סיטואציה בלתי אפשרית מול נציגת שירות של חברת אינטרנט, עומר ברק עשה סרט שמילא לנו את הלב בלי שידענו מאיפה זה בא לנו, בן קוטי ביים את הסיוט של כולנו מאז אותה שבת ארורה, וניצן כהן ויונתן ברי מצאו דרך מיוחדת במינה לספר איך מרגיש געגוע במציאות עגומה.
כל הסרטים זמינים לצפייה כאן.
תודה לכל מי שהגיעו לאירוע ההשקה של סרטי "2 דקות | בדיקת דופק" ביוזמת קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה ובתמיכת אלונה אבט ותמיר פאול.
תודה גם למרכז אניס לתרבות ביפו, שאירחו אותנו ברוחב לב ובמקצועיות רבה. זה היה ערב נפלא, מטלטל ועוצמתי, הוקרנו בו 33 סרטים מגוונים ויפיפיים, והם זמינים כעת לצפייה חופשית כאן.
לקראת אירוע השקת סרטי "2 דקות | בדיקת דופק"
בעקבות הקול קורא שפרסמנו לפני כמה חודשים, עשרות יוצרות ויוצרים שלחו לנו סרטונים יפהפיים, מרגשים ויצירתיים, שעסקו באירועי השבעה באוקטובר. מבין כל הסרטים שהוגשו, נבחרו 33 סרטים קצרצרים מז'אנרים שונים (תיעודי, עלילתי, אנימציה, ניסיוני), וזכו למענקי הפקה מטעם קרן מקור, בתמיכתם של אלונה אבט ותמיר פאול.
בואו לצפות בהם באירוע ההשקה של אסופת סרטי "2 דקות | בדיקת דופק".
יום רביעי, 3/4 בשעה 19:30, במרכז אניס לתרבות ביפו.
כרטיס ב - 20 ש"ח.
*הנחה לתושבי/ות תל אביב - כרטיס ב - 10 ש"ח בהזנת מספר תעודת הזהות כקוד קופון.
קשה לבחור איך להתחיל לספר את מה שקרה באירוע הפיצ'ינג של חממת האנימציה שלנו בחמישי האחרון... אירוע סולד אאוט? היה. שישה צוותים סופר מוכשרים שהציגו פרויקטים מקוריים, יצירתיים ויפהפיים? היו. פרזנטציות מעולות וקהל שלא מפסיק לצחוק ולהתלהב? היו ועוד איך! קרן כרמל, מנהלת תחום מחול וקולנוע במשרד התרבות כיבדה אותנו בנוכחותה? כיבדה בהחלט, והילה גברון, אחראית הרכש בחטיבת הדיגיטל בתאגיד, שאמרה מילים יפות על כל הפרויקטים, ועל הפוטנציאל הגדול שיש ליצירות אנימציה ישראליות - נו, מה, ברור שהייתה...
בקיצור, זה היה ערב מרגש ומעולה, שבסופו התכנס צוות השיפוט וישב עד שעת לילה מאוחרת. ונכון שלא היה פשוט לבחור, אבל בסוף התקבלה החלטה פה אחד, והפרויקט הזוכה הוא FUCK LOVE של דניאל ונטורה ומיטל ניר טל, שיקבלו מענק של 200,000 ש"ח לפיתוח והפקה של סדרת אנימציה! (ומי שלא היה, לא ידע איך הן העיפו את הקהל בפרזנטציה סוחפת וכנה על הפרויקט המצוין שהן הולכות לפתח. אנחנו עוד נשמע על הסדרה הזאת הרבה, אין לנו ספק.)
שיהיה להן בהצלחה ❤️
ואחרונה חביבה - לא שכחנו - נאחל בהצלחה לחני וינקלר גודמן מפיקת החממה המהממת, שמסיימת את תפקידה באיגוד מקצועות האנימציה 🙂
זהו. החממה שלנו, ליצירות XR בנושא משבר האקלים, הגיעה אל סיומה.
כידוע, החממה התקיימה השנה במודל היברידי, בשל האסון הנוראי שפקד אותנו בשבעה באוקטובר.
שמונה צוותים מוכשרים השתתפו בחממה במשך השבועות האחרונים, ובסופה נבחרו 4 פרויקטים שיזכו לקבל מענקי פיתוח והפקה בסך 100,000 ₪ כ"א:
The Burner Boys – נופר לאור ורוני דניאל
The Last Bee – יאיר ברטל ושקד אורנשטיין
The Climate Diplomat – רועי קמחי ויונתן מנביץ'
Dead Sea Elegy – שירי בלומנטל ואביתר מונצ'ז
זה המקום לאחל לארבעת הצוותים הצלחה גדולה בהמשך פיתוח והפקת היצירות הנפלאות והמרתקות שלהם, ולהודות לשותפים ולשותפות הנפלאות והמחויבות שלנו לכל אורך הדרך: מפעל הפיס, המכון הצרפתי – שגרירות צרפת בישראל, מכון גתה, פסטיבל NewImages ב-Forum des Images בפריז ובית הספר לקיימות והמעבדה לחקר מציאות מתקדמת – אוניברסיטת רייכמן.
בהצלחה לכל היוצרות והיוצרים!
לפני מספר חודשים נבחרו שישה צוותים מלאי כישרון לתהליך פיתוח של תסריט לפיילוט, ארק עונתי לסדרה ופיץ' דק מקצועי.
בואו לראות את פרזנטציות הסיום שלהם באירוע הפיצ'ינג. אחד הצוותים יזכה במענק פיתוח תסריט לסדרה ובמענק הפקה בסך כולל של 200,000₪ לפיילוט של סדרת רשת באנימציה.
יום חמישי, 7.3, בסינמטק ת"א, אולם 6.
התכנסות - 19:00
תחילת האירוע - 19:30
החממה היא פרי שיתוף הפעולה של קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, איגוד התסריטאים ואיגוד מקצועות האנימציה. אלו הפרויקטים שיוצגו באירוע:
העורב והשועל - אלה בן-יעקב והדר אורן | משפחת פנסטה טובים ה2 - נדב שפר, שליו בן אליה וענן גיבסון | FUCK LOVE - דניאל ונטורה ומיטל ניר | כאפות - אדם מגרלה ויובל ניצן | רחוב לנקסטר 44 - חני דומבה ואלקי הרשברג | יוני איש המערות - דנה פטרוב, אבישי שמחוביץ ואבי קוצקל.
הכניסה ללא עלות, אך יש להירשם מראש
נתראה
רן טל | 1341 פריימים מהמצלמה של מיכה ברעם - פרס לסרט תיעודי באורך מלא, וזוכה במענק פיתוח מטעם הוט וקרן מקור
הניה ברודבקר | שלושתנו - פרס לסרט ביכורים
יפים גרבוי | שקרים שסיפרתי לעצמי - פרס הצילום
נועה הבר | 1341 פריימים מהמצלמה של מיכה ברעם - פרס עיצוב אומנותי
התרגשנו ממש!!
בהצלחה ליוצרות וליוצרים ❤️
שאלות נפוצות, דברים שחשוב לדעת, טיפים, וכל מה שצריך לפני הגשה לקול קורא תעודה... הכול במדריך החדש שלנו.
שיהיה בהצלחה 💪
קהילת האומנות והתרבות בישראל יכולה לסייע למטה משפחות החטופים.
יוצרות ויוצרים יקרים, מוזמנים/ות ליום תעשייה פתוח בתחום המדיה החדשה ביום שני הקרוב במכון הצרפתי.
הכניסה ללא עלות, אך מספר המקומות מוגבל.
כמה שאנחנו התרגשנו, אין לתאר. איזה הישג מכובד.
כל הכבוד לאדם ויינגרוד ולצוותי ההפקה בישראל ובקנדה שלקחו חלק במסע של היצירה היפה הזאת.
ואלו נימוקי צוות השיפוט:
The Smart Jury unanimously decided to award 'Spots of Life' the Best Film prize in the Smart category.
This VR masterpiece dives into the destiny of Dan Layani, a solider who lost his sight in war. Unimaginable in a traditional format, imparting a powerful life lesson, ‘Spots of Light' has illuminated Biarritz Immersive with its profound storytelling, reminding us that courage and hope can indeed be found even in the darkest corners.
In the midst of full darkness, it reaffirms that one can always find his/her light.
סוף סוף זה קרה! מפגש פיזי ראשון במסגרת חממת ה - XR משבר האקלים ההיברידית שלנו התקיים השבוע במכון הצרפתי. את הבוקר פתחנו עם קובי גור, שהסביר לנו כל מה שצריך לדעת על צילום ב - 360°, ואז גם ירדנו לרחוב כדי להרגיש בידיים איך זה עובד. היה מרתק ממש.
אחר-כך ישב איתנו פרופ' יואב יאיר, איש האקלים האהוב עלינו וראש החטיבה לניהול סיכוני האקלים בביה"ס לקיימות באוניברסיטת רייכמן, וייעץ לצוותים על תכני הפרויקטים שלהם. זו הייתה הרצאה/שיחה מרתקת, מדכאת ואופטימית (זה אפשרי, מי היה מאמין). לקינוח, פגשנו שוב את ארבעת המנטורים הבינלאומיים של החממה ל - Show and Tell מקצועי ולמדנו על הפקה, שיווק, הפצה וגם על מגוון אופני ההשפעה שיש ליצירות אימרסיביות על קהל המשתמשים.
מחכים להגשות שלכם/ן!
איזה כיף, נור! גאים בך!
מחכים להגשות שלכם/ן!
התרגשנו מאוד בשביל דויד טאובר -
סרטו 'גלובסטר בכינרת' הוקרן הקיץ בפסטיבל קומיקון, אח"כ בוורלדפסט יוסטון, שם הוא זכה בפרס רמי לסרט פנטזיה/אימה קצר, וממש לאחרונה גם זכה בפרס על בימוי הסרט הקצר הישראלי בפסטיבל הקולנוע תמוז-שומרון. יישר כח
על פרס ציון לשבח בפסטיבל סרטי נשים, 2023
באדיבות הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה
שלל סרטים קצרים מצוינים ב JWFF השבוע 🌸
סרטי תעודה מעולים ב JWFF השבוע - אירוע פתוח והקרנות מקוונות.
ברכות לדוד טאובר ונועה גוסקוב ❤️
יוצרות ויוצרים יקרים, קול קורא להגשת סרטים קצרים בנושאי תרבות ואמנות לפסטיבל אפוס.
קבלו - ערב של סרטי אנימציה קצרים (מעולים ממש) ושיחה פתוחה עם היוצרים בסוף ההקרנה.
כל הטוב הזה יקרה במכון הצרפתי ברוטשילד 7, בשלישי ה- 26/12 בשעה 19:30.
והכי כיף - הכניסה ללא עלות, רק צריך להירשם!
קבלו - ערב של סרטים קצרים (מעולים ממש) ושיחה פתוחה עם היוצרים בסוף ההקרנה. כל הטוב הזה יקרה במכון הצרפתי ברוטשילד 7, בשלישי ה- 19/12 בשעה 19:30.
והכי כיף - הכניסה ללא עלות, ברישום מראש.
יוצרות ויוצרים יקרים, שימו לב 📣
הזדמנות לתמיכה נוספת לסרטיכם/ן.
בהצלחה!
יוצרות ויוצרים יקרים, קרן מקור קוראת לכם להשמיע את קולכם ולהגיב באופן אישי, כל אחת ואחד בדרכם, לימים הקשים והמאתגרים העוברים על כולנו. המטרה היא לייצר תגובה אנושית ומקיפה לאירועים מאז ה-7 לאוקטובר.
הקרן תומכת בשמחה במיזם SHORTIZZ, פלטפורמה לצפייה חופשית בסרטים ישראלים קצרים.
למי שצריך/ה רגע של הפוגה מכל מה שקורה לנו... ❤️
לנוכח המצב, הוחלט לדחות את חממת ה - XR בנושא משבר האקלים שהייתה אמורה להתקיים בנובמבר. מועד חדש יפורסם בהקדם האפשרי.
ליבנו עם כל נפגעי/ות המלחמה וקרוביהם ❤️
*עריכה* - הסרטים הורדו לאחר חצי שנה, לקראת העלאת אסופת סרטי בדיקת דופק.
סרטי עלילה וסרטי אנימציה זמינים כעת לכל מי שצריך/ה רגע של הפוגה בתוך התופת שעוברת עלינו. הקרן שולחת ניחומים, חיבוק, אהבה ותקווה לכל נפגעי/ות המלחמה וקרוביהם.
דינה מלול עושה מלחמה/ עמית סרגוסי
הבר של מוריס/ תום פרזמן וצור אדרי
החיות הרעות שלך/ עידו שפירא ועמית כהן
הנכם מוזמנים/ יבגני רומן ואסיה לבטוב
השבת השחורה/ חנן ליברמן ומיטל משולם
וזאת השאלה/ אייל צדיק ויותם כסלו
כאשר היית איתי/ אפרת שלום דנון וגילי דנון
כיצד ומדוע התפוגג מר יהושוע/ משה בן אברהם
סרטה היפהפה "משאלה אחת אחרונה", המבוסס על הסיפור "דג הזהב" של אתגר קרת, זכה בשני פרסים חשובים! איזה כבוד גדול💐💐💐
ביום שני הקרוב, 2.10, בשעה 12:45 במסגרת מקבץ סרטים קצרים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה – 39 בחיפה, יוקרנו שישה סרטים על קירבה וחירות, דיכוי וזרות. אחד מהם הוא "פסק זמן" של ריטה בורודיאנסקי – בואו גם!
ביום שני הקרוב, 2.10, בשעה 12:45 במסגרת מקבץ סרטים קצרים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה – 39 בחיפה, יוקרנו שישה סרטים על קירבה וחירות, דיכוי וזרות. אחד מהם הוא "קריסה" של עובד פורן – מומלץ ביותר!
ביום שני הקרוב, 2.10, בשעה 10:30 במסגרת מקבץ סרטים קצרים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה – 39 בחיפה, יוקרנו חמישה סרטים על קשרים וחיבורים.
אחד מהם הוא "שהחיינו" של אוריה הרץ - אל תפספסו!
יוצרות ויוצרים, טכנולוגים וטכנולוגיות, אנימטורים ואנימטוריות ובעלי עניין אחרים,
יום העיון בנושא XR מדיה חדשה לא יתקיים ב 22.9 בשל אילוצי לו״ז. במקומו מתוכנן יום עיון פתוח במהלך חממת ה - XR שנקיים ב-20-23.11, (כנראה ב 22.11). בנוסף נקיים במהלך חודש דצמבר בימי שישי בבוקר ב 15.12, 22.12 וב-29.12 סמינר מקצועי תחת הכותרת ״כלים חדשים למספרי סיפורים ב-Virtual Production - הפקה דיגיטלית״, לקולנוע, טלוויזיה ומדיה חדשה.
פרטים נוספים יעלו בהמשך באתר הקרן, ברשתות החברתיות , ובקבוצת הפייסבוק ״קהילת מקור מדיה״.
יוצרות ויוצרים, טכנולוגים וטכנולוגיות, אנימטורים ואנימטוריות ובעלי עניין אחרים,
יום העיון בנושא XR מדיה חדשה לא יתקיים ב 22.9 בשל אילוצי לו״ז. במקומו מתוכנן יום עיון פתוח במהלך חממת ה - XR שנקיים ב-20-23.11, (כנראה ב 22.11). בנוסף נקיים במהלך חודש דצמבר בימי שישי בבוקר ב 15.12, 22.12 וב-29.12 סמינר מקצועי תחת הכותרת ״כלים חדשים למספרי סיפורים ב-Virtual Production - הפקה דיגיטלית״, לקולנוע, טלוויזיה ומדיה חדשה.
פרטים נוספים יעלו בהמשך באתר הקרן, ברשתות החברתיות , ובקבוצת הפייסבוק ״קהילת מקור מדיה״.
פרסים בתחומי אמנות הקולנוע 2023 –
תאריך אחרון להגשה 18.9.2023 – אל תפספסו!
הישג כביר לנור פיבק, לסרטה היפהפה "הרף התחתון ביותר" ולשיח החשוב בכל מה שקשור לפגיעה מינית.
אם איכשהו הצלחתם לפספס - פיבק קטפה אמש את פרס אופיר לסרט התעודה הטוב ביותר עד 60 דקות, ולא בכדי. שמחים ונרגשים איתך, נור!
קרדיט תמונה: יעלי גבריאלי
זוכה פרס הבימוי ופרס העריכה בפסטיבל דוקאביב 2023 מגיע לסינמטקים ברחבי הארץ,
ובחודש הבא ישודר בכאן 11, אל תפספסו!
תראו מה זה?! "פסק זמן" של ריטה ברודיאנסקי גם מועמד לפרס אופיר בתחרות קולנוע ישראלי קצר,
וגם זכה בפרס המותחן הטוב ביותר בפסטיבל הסרטים HollyShorts היוקרתי בלוס אנג'לס.
כבוד אש!
תודה לכל צוות אנימיקס המופלאים - בן, חני, יעל וגלית, על שיתוף פעולה מפרה ומהנה, ולאירוע ספידייטינג בלתי נשכח. לניר ברגר על הרצאה נפלאה בכיתת האמן על איך לכתוב לאנימציה, ולהילה גברון שהיה לנו הכבוד לארח באירוע, ושהעשירה אותנו בידע חשוב על כל מה שצריך לדעת לגבי העבודה מול חטיבת הדיגיטל בתאגיד!
היו סרטים מעולים, היה אירוע מצוין והיה פשוט פסטיבל נהדר.
נתראה בשנה הבאה 😊
איזה כיף! יותם גלפז קטף את המקום השני בתחרות סרטי ילדים במסגרת פסטיבל אנימיקס
עם סרטו "מחשבות מעופפות".
ברכות!
ברכות לתום פרזמן וצור אדרי על זכייתם במקום הראשון בפסטיבל אנימיקס
עם סרטם "הבר של מוריס" במסגרת תחרות אסיף לסרטים עצמאיים! ככה זה כשמוכשרים מאוד.
פרק חדש בפודקאסט ״תיבת תעודה״!
והפעם על ״ליל הכלולות״, רחל אליצור יוצרת הסרט, אביגיל שפרבר מפיקת הסרט וד״ר מיכל פרינס, חוקרת מיניות ומטפלת בחברה הדתית והחרדית.
שלוש נשים אקטיביסטיות בשיחה מאירת עיניים ומרחיבת לב על התנאים שבהם קולנוע תיעודי יכול לעסוק בזוגיות ומיניות בחברה הדתית, החרדית ובכלל, ואיך כל זה קשור לריאלטי חתונמי? כל התשובות בפרק החדש של "תיבת תעודה".
תהנו!
איזה כבוד!
מי רוצה לפתח תסריט לסדרת אנימציה? יופי, כי בדיוק בישלנו כאן עם איגוד מקצועות האנימציה ואיגוד התסריטאים קול קורא במיוחד בשביל זה!
כל הפרטים והנהלים כאן באתר הקרן!
ואם כבר אנחנו פה בענייני תסריט לסדרת אנימציה... קבלו:
במסגרת פסטיבל אנימיקס, בשישי ה – 11.8.2023 בשעה 12:00, תתקיים כיתת אומן עם ניר ברגר + אירוע ספידייטינג בין אנימטורים/ות ותסריטאים/ות.
על זכייתם ב - 4 (!) פרסים בפסטיבל הסרטים בירושלים.
שלושתנו (הניה ברודבקר/ פרדס הפקות) זכה בפרט הסרט התיעודי הטוב ביותר, פרס הבימוי לסרט תיעודי ופרס העריכה.
השיבה מהפלנטה האחרת (אסף לפיד ויונתן אברהמי/ בלקשיפ הפקות) זכה בפרס על התחקיר הטוב ביותר בסרט תיעודי באורך מלא.
איזו אליפות!
הנה, זה הגיע...
קול קורא לסרטי תעודה קצרים/ארוכים או סדרות תעודה בשלבי פיתוח, הפקה או השלמת הפקה!
בהצלחה ️
שסרטו המעולה "יונה נמר עירא" זכה בפרס ציון לשבח, בתחרות דיאמונד לקולנוע קצר בפסטיבל הקולנוע בירושלים!
ליסה פרץ, רובי אלמליח ואילנית באומן הביאו לנו כאן חתיכת סרט על חתיכת סיפור משוגע.
"הבית בקרית שמונה" יוקרן בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים בשלישי 18.7.23 בשעה 20:15 בסינמטק 3 ובראשון 23.7.23 בשעה 19:15 בסינמטק 2.
עשו לעצמכם/ן טובה ופשוט לכו לראות אותו!
יוצרים ויוצרות עצמאיים מוזמנות ומוזמנים להגיש הצעות לפיתוח, הפקה והשלמת הפקה של סרטי עלילה קצרים וסרטי אנימציה באורך של עד 10 דקות.
ניתן להגיש הצעות עד ה24/8/2023 בשעה 16:00.
קבלו המלצה רותחת – "שלושתנו", סרטה המרגש והמיוחד של הניה ברודבקר יוקרן במסגרת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים. יום שני 17.7.23 בשעה 18:30 בסינמטק 3 ובראשון 23.7.23 בשעה 11:15 בסינמטק 2. סמכו עלינו, אל תתלבטו...
כמה משמח!
"יונה נמר עירא" סרטו המעולה של רותם קפלינסקי יוקרן במסגרת מקבץ הסרטים הקצרים (3)
בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים
בראשון, 16.7.23, 16:15 סינמטק 3. אל תפספסו!
כה מרגש!
"יפהפיה ומוארת" סרטה הקצר והמתוק של רונה סגל יוקרן במסגרת מקבץ הסרטים הקצרים (2)
בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים.
יום ראשון, 16.7.23, 13:45 סינמטק 3
קנו כרטיס ולכו לראות!
איזה כיף יהיה לכם/ן אם תלכו לראות את "הפרידה הארוכה מכולן" של עדו מזרחי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים,
כי איזה סרט יפהפה זה. בשבת 15.7.23, בשעה 19:45 בסינמטק 3 ברביעי 19.7.23, בשעה 13:45 בסינמטק 4.
|
גאים מאוד ושמחים על הקרנת "השיבה מהפלנטה האחרת", סרטו המרתק של אסף לפיד,
בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים.
בשבת 15.7.23, בשעה 12:15,
ובראשון 23.7.23, בשעה 21:45 בסינמטק 3.
לרכישת כרטיסים: https://jff.org.il/he/movie/66403
כבר כתבנו כאן שהיה אירוע פיצ'ינג קצר אנימציה מדהים בשבוע שעבר, בשיתוף עם TISFF.
כל הפרויקטים היו פשוט יפהפיים וההגשות היו מצוינות.
ואז במוצ"ש שמחנו להכריז רשמית על הזוכות בשני מענקי הפקה לסרט אנימציה קצר ע"ס 150,000₪ כ"א.
דורין שוורצמן וגילי שני – שיהיה לכן בהצלחה!
לא יכולנו לבקש אירוע פיצ'ינג אנימציה קצר מוצלח יותר!
זכינו לשמוע היום סיפורים מרתקים ולצפות בהגשות מצוינות.
על שני הפרויקטים שיזכו במענק ההפקה נכריז כבר בשבת הקרובה!
במסגרת שיתוף הפעולה שלנו עם הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים,
יתקיים ביום חמישי, ה 29.6.23 בשעה 11:00 בסינמטק 4
אירוע פיצ'ינג קצר אנימציה. הכניסה חופשית, בואו!
בהצלחה לאורי בירגר ולסרטו היפה "אשת לוט" בתחרות הסרטים הקצרים העצמאיים.
המלצה חמה - שריינו כרטיסים להקרנה!
27.6 בשעה 21:30 בסינמטק תל אביב, לכרטיסים:
ברכות לרגל הקרנות טרום הבכורה של "סאנדיי" ו"הבר של מוריס",
באירוע הפתיחה של TISFF - ראשון, 25.6, 21:00, בגן הפסגה ביפו.
אל תפספסו!
טוב, קבלו את האליפות – לא רק מועמדות, אלא גם זכייה בפסטיבל אנסי!
תום פרזמן וצור אדרי, גאים בכם בטירוף!
לא יודעים מה איתכם,
אבל הסרט "44 שעות" של רותם גרוס,
הוא בין 10 הסרטים הנצפים ביותר בנטפליקס ישראל היום! כל כך הרבה אנשים מצאו זמן לצפות בו - עכשיו תורכם/ן להנות ממנו!
לינק לצפייה:
https://www.netflix.com/title/81689464
איזה הישג חשוב ל"היינו פצצה מפורזת", סרטו היפהפה ממש של דותן מורנו, בהפקתו של רפאל בלולו שיוקרן השבוע בפסטיבל אנסי הבינלאומי לאנימציה. מאוד משמח. מאוד.
יוצרות ויוצרים זה הזמן שלכם להגיש הצעות למענק הפקה!
יוצרות ויוצרים יקרים, לא לפספס!
שיהיה לכם חג שבועות שמח ופורה.
ברכות! הסרט "עין לבנה" של תומר שושן זוכה פרס המוזיקה ועיצוב פס הקול הטובים ביותר בפסטיבל גולה!
שמחים להזמינכם/ן לאירוע תעשייה מרתק על חוויות XR וסרטים המתנסים בטכנולוגיות חדשות, במסגרת פסטיבל דוקאביב, ביום שישי, 19.5 בשעה 11:30.
הבמאי דוד וקסמן נחשף למציאות בה נעצרים ילדים פלסטינים בבתי כלא צבאיים ישראליים, והחליט לצאת למסע תיעודי שיחשוף את הסיפור. הסרט "שני ילדים ביום" הציג בארץ ובעולם וזכה בפרסים, אבל רק כששר התרבות מיקי זהר איים לשלול ממנו את התקציב מפני שהסרט "מוציא את דיבתה של ישראל", הוא התחיל לקבל תהודה ציבורית רחבה. האם יש מקום היום בציבוריות הישראלית לסרטים שמבקרים את המדיניות הישראלית בשטחים?
וקסמן ועו"ד מוריה שלומות, מנכ"לית "הועד נגד מעצרי ילדים" ינסו לענות על השאלה הזו, יחד עם הבמאי יואב שמיר - שמציין עכשיו עשרים שנה ליציאה של סרטו המופתי "מחסומים"', אחד הסרטים התיעודיים הישראלים המצליחים בכל הזמנים.
מוזמנות ומוזמנים להקשיב לפרק 3 של תיבת תעודה: https://spotifyanchor-web.app.link/e/PdCjztjGGzb
מגיש: דן שדור
עורכים: דן שדור ואיילת בכר
יוצרת ומפיקה: דנה נאור הכהן
מערכת: עמית גורן, חגית בן יעקב, נגה חביון
הפודקאסט בחסות: קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, הפורום הדוקומנטרי בישראל, ספריית בית אריאלה, עיריית תל אביב יפו אגף התרבות והאמנויות, המועצה הישראלית לקולנוע, משרד התרבות והספורט
שרון יעיש וגולן רייז הם יוצרים שיודעים להקשיב. אז הם הלכו להקשיב לאנשים אחרים שמקשיבים, וכך יצרו סרט יפהפה ממש - "שיחה נכנסת". אנחנו גאים להיות בין התומכים בו וממליצים בחום – לכו לראות!
הקרנת הבכורה בפסטיבל דוקאביב תתקיים ביום שלישי, 16.5 בשעה 19:00
https://www.docaviv.co.il/films/incoming-call/
שמחנו מאוד לתמוך בסרטו המרגש והייחודי של יפים גרבוי, "שקרים שסיפרתי לעצמי". אל תפספסו אותו בפסטיבל דוקאביב - יום שני, 15.5 בשעה 21:00. מומלץ בחום!
https://www.docaviv.co.il/films/lies-i-told-myself/
אבידע לבני יצר סרט מורכב ומדויק על איש מורכב ומדויק - יוסי שריד. שמחנו מאוד לתמוך בסרט, שהקרנת הבכורה שלו בפסטיבל דוקאביב תתקיים בשבת, 13.5 בשעה 14:30. לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים:
https://www.docaviv.co.il/films/yossi-sarid/
שמחים על תמיכתנו בסרטה של זוהר ברנט "אישה עם מצלמה" על נורית אביב!
אישה מוכשרת אחת יוצרת סרט על אישה מוכשרת ועתירת יצירות אחרת – מה עוד צריך לבקש?
ביום שבת, 13.5 בשעה 12:15 תתקיים הקרנת הבכורה בדוקאביב – מהרו לקנות כרטיסים!
https://www.docaviv.co.il/films/nurith-aviv-woman-with-a-camera/
שמחנו לתמוך בסרטה היפהפה של נור פיבק, שעוסק בנושא כל כך מורכב וחשוב, והתרגשנו כשהסרט התקבל לדוקאביב. ביום שישי, 12.5 בשעה 16:30 תתקיים הקרנת הבכורה – רוצו לקנות כרטיסים!
https://www.docaviv.co.il/films/a-minor-crime/
לכל הפרטים - https://www.labiennale.org/en/cinema/2023/venice-gap-financing-market#
ברכות לגד אייזן ומנור בירמן, יוצרי הסרט הדוקומנטרי ״40 צעדים״, שישודר ב-BBC כחלק מהתכנית הבינלאומית הנחשבת “Why Stories”. מזל טוב גם לכאן 11 - הבית של הסרט.
היה מרגש להשתתף בפסטיבל NewImages בפריז 2023 ובשוק ה-XR שבמסגרתו. אנחנו גאים ש"אדי ואני", של היוצרת מאיה שקל וצוותה, שהתחילו דרכם בהשקעה של קרן מקור ובחממה ה-XR של מקור מדיה, זכו בפרס הפרזנטציה החשוב של ה-XR Market, שכלל השנה 45 פרוייקטים מרחבי העולם. חוויית הוי אר "Plastisapiens" מאת מירי צ'חנוביץ' ואדית יוריש, שהוצגה בבכורה בשנה שעברה ב-Tribeca וב-IDFA, בין היתר, בתמיכת קרן מקור ה-NFB ו-CMF מקנדה וקרן גשר, זכתה בפרס Impact. הישג גדול ליוצרות ה-xr שחלקו את הבמה עם חוויות חדשניות ויפות אחרות במסגרת התחרות הבינלאומית.
גאים לקחת חלק בתמיכתו.
כל הנהלים פה באתר הקרן.
בהצלחה לכל היוצרות והיוצרים!
כל הנהלים פה באתר הקרן.
בהצלחה לכל היוצרות והיוצרים!
אנחנו מזמינים אתכם.ן להצטרף לאירוע האונליין החודשי של הפסטיבל לסרטי נשים בירושלים בו יצוין יום זכויות האדם:
הקרנת הסרט "ביערות האלו" של היוצרים יעל קיפר ורונן זרצקי, ואנו גאים להיות חלק מתומכיו.
**
תקציר: מסע דוקומנטרי עלילתי לשחרור על רקע "עבודות הדחק" של שנות ה- 50 וה-60 במסגרתן הועסקו עשרות אלפי עולים ועולות, יוצאי ארצות ערב, בחפירת בורות ונטיעות יערות קק"ל. הם והסיפורים נשכחו.
*
הסרט זמין לצפייה מיום ראשון הקרוב עד יום שבת.
השיחה עם היוצרים תתקיים ביום חמישי 29.12.22 בשעה 20:30
**
לינק לפרטים ורכישה:
https://did.li/5iWw5
**
מספר המקומות מוגבל!
גאים ושמחים על זכייתה של ענת שוורץ בפרס הפורום הדוקומנטרי לסרט תעודה קצר עם ״זויה צ׳רקסקי, חיים סובייטים״ שהופק במסגרת מיזם ״מוזות״ המשותף לכאן 11, הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה וקרן מקור.
תודה קרן כדר!
שמחים להזמין אתכם לשעתיים מרתקות על הפקה והפצה ומה שביניהם ב-XR מדיה חדשה.
היום הפתוח מתקיים כחלק מחממה בת ארבעה ימים שקרן מקור / מקור מדיה מקיימת ל-8 מיזמי XR שנבחרו בקול קורא שפתחנו באוגוסט.
כבר לא מפתיע לגלות איזה א.נשים מוכשרים מתהלכים ביננו; חרוצים, סקרנים, ואמיצים שקופצים ראש בהתלהבות ובתשוקה אל הלא נודע, אל הרפתקה חדשה – יצירה נרטיבית, אימרסיבית בעולמות ה-XR.
אז הצטרפו אלינו לטעימה. לא תתחרטו. בונים את קהילת ה-XR הישראלית!
הכניסה חופשית אבל צריך לאשר הגעה למייל: eveline@kerenamkor.org.il. מספר מקומות מוגבל.
גאים להודיע שסרטה המעוטר של גליה עוזמו 'משאלה אחת אחרונה', זכה בפרס סרט האנימציה הטוב ביותר בפסטיבל השוודי הנחשב - Västerås Film Festival!
סרטן של הבמאית אתי ציקו והמפיקה רוני שמיס מביא אל חזית הבמה, בכישרון רב ובדיוק מעורר השתאות וחיבה, את סיפורה של רוסו, דמות צללים, מנקה גאורגית בבניין מקסיקו באוניברסיטת תל-אביב. סרט על אימהות, בדידות ועל החמקמקות של קשר אנושי אמיתי ומכבד. מומלץ בחום, זוכה פרס הבימוי בתחרות הסרט העצמאי הקצר בפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים.
"רוסו" מועמד בתחרות 'סרטים קצרים עד 40 דקות' בפרסי אופיר לשנת 2022.
בהצלחה!
השקעות הקרן ב 2021 וב 5 שנים לפני כן תעודה וקצרים – (לינק להורדה)
קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה (ע"ר)
מזמינה יוצרות ויוצרים עצמאיים להגיש הצעות להשקעה
בסרטים קצרים עלילתיים(אורך עד 18 דק')
בסרטוני אנימציה (אורך עד 11 דק')
(אורך פרקים של עד 11 דק')
בסרטים בטכנולוגיית VR )עד 11 דקות) בשלבי הפיתוח,
ההפקה והשלמת ההפקה
מועד אחרון להגשה: 27.9.2020 בשעה 12:00
השקעת הקרן מותנת בקבלת תקציב 2020 — 2021 ממשרד התרבות והספורט
אין להגיש סרטי סטודנטים
לפרטים ונהלי הגשה היכנסו לאתר קרן מקור www.kerenmakor.org.il
לשאלות וסיוע ניתן לפנות למשרדי הקרן office@kerenmakor.org.il ;03—5664746
בהצלחה!
קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה (ע"ר)
מזמינה יוצרות ויוצרים עצמאיים להגיש הצעות להשקעה
בסדרות תעודה, בסרטי תעודה קצרים ( 15 — 30 דק'),
בסרטי תעודה ארוכים (45+ דק')
בשלבי הפיתוח, ההפקה והשלמת ההפקה
מועד פתיחת ההגשה: 26.8.2020
מועד אחרון להגשה: 29.9.2020 בשעה 23:59
השקעת הקרן מותנת בקבלת תקציב 2020 — 2021 ממשרד התרבות והספורט
אין להגיש סרטי סטודנטים
לפרטים ונהלי הגשה היכנסו לאתר קרן מקור www.kerenmakor.org.il
לשאלות וסיוע ניתן לפנות למשרדי הקרן office@kerenmakor.org.il ;03—5664746
בהצלחה!
מברכים וגאים מאוד במעיין אנגלמן ואלירן פלד, יוצרי הסרט הסרט "להתאהב ברקס", אשר זכה בפרס במסגרת פסטיבל אנסי, האירוע היוקרתי בעולם האנימציה. הסרט קטף את הפרס לסרט הילדים הטוב ביותר, המחולק בידי ענקית התקשורת הצרפתית, קאנל פלוס.
הצצה אל מאחורי הקלעים של הפקת הסרט, על הסופר דוד גרוסמן, שזכה להשקעת הקרן וישודר ב-"כאן 11"
הפקה: אריק ברנשטיין; בימוי: עדי ארבל
לאור המצב תשובות למגישים לקול קורא תעודה 2020, תשלחנה עד סוף חודש יוני.
בהצלחה?
בימוי ותסריט: גולן רייז ושרון יעיש; הפקה: חגי ארד
הצצה ראשונה לדרמה המתרחשת בתוך המוקדים החסויים של ער"ן - עזרה ראשונה נפשית ה –Underground של מדינת ישראל.
בימוי: איילת בכר הפקה: ניקולאס יעקב, אחלאם כנעאן ודוד אופק
סדרה תיעודית על נושא בוער בקרב צעירי החברה הערבית בישראל, בני דור הY והZ:
איפה לגור, פה או שם? בכפר או בשכונה שם גדלו או בעיר מעורבת, או אולי ביישוב עם רוב יהודי?
עבורם, רגע ההחלטה מגלם תקווה אדירה: שיצליחו לחיות כאן בשוויון מלא, שיגשימו עצמם מקצועית ואישית, ובה בעת- ישמרו על זהותם.
בימוי: איל גולדברג; תסריט: נועה ברמן הרצברג; הפקה: נועה ברמן-הרצברג, איל גולדברג
בשלוש השנים האחרונות מתקיימים בביתה של נועה ברמן-הרצברג, תסריטאית ו"מחמיצה סדרתית", ערבי החמצות. היא פותחת שולחן עם ההחמצות שלה (חמוצים וכבושים) ומזמינה אנשים לספר החמצות מהחיים שלהם. בזמן שהם משתפים בתקוות שנופצו, תוכניות שנגדעו והרהורי חרטה נרקמת ביניהם אינטימיות חזקה ויוצאת -דופן בעידן בו קשר בינאישי הופך נדיר יותר ויותר.
בימוי והפקה: אפרת ברגר; תסריט: אפרת ברגר, מיילין מלניו
דוקו-אנימציה. שתי נשים חיות יחד בין ארבע קירות ומחכות. אחת למוות שלא מגיע לקחת אותה והשנייה לחיים שיתחילו עבורה כשזה יקרה. פנטזיות על מקומות רחוקים נוצרים ונשברים, כשהכאן ועכשיו קורא להן לחבק את התקיעות ולהתרווח לתוכה.
קרן מקור והפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים שמחים להציג את שבעת המיזמים שעלו לשלב הפיתוח.
בחודש יולי יתקיים אירוע פיצ'ינג בו יתמודדו יוצרי.ות הסרטים על שני מענקי הפקה בסך 150,000 ₪.
עד אז יעברו יוצרי.ות המיזמים תהליך של חונכות תסריט ואנימציה עם אוריה הרץ (תסריטאי ובמאי בתחום העלילתי) ועם טל קנטור (אנימטורית ובמאית), בהתאמה.
תסריט והפקה: אניה כספי שמאע; בימוי: אניה כספי שמאע, מירי דוחיקיאין; אנימציה: ויטאלי מגדליץ
אינה, בת 15, עולה לישראל בעלייה הגדולה של שנות ה-90. קשיי העלייה נוספים לקשיי גיל ההתבגרות. הסבתא האהובה שלה מירה והחברה הכי טובה שלה קטיה, שנשארו באוקראינה. המכתב שמקבלת מקטיה גורם לאינה לקנאה. אינה כותבת לקטיה מכתב תשובה מלא בשקרים שמתגלגלים לסבתא מירה וגורמים לה לעשות עליה לישראל.
תסריט והפקה: יניב לינטון; בימוי: יניב לינטון, מרגריטה בלקלב; אנימציה: יוסף בלקלב
רגע אחרי שהמליטה בפעם הראשונה – סילביה הפרה עומדת בפני החליבה הראשונה שלה. הלומה ומבולבלת היא מתוודעת למציאות הקשוחה והתעשייתית שמצפה לה ברפת. סילביה נמשכת בין הרצון להתיישר עם העדר, לבין הרצון להאמין לפרה אחת משוגעת שמספרת על גן עדן לפרות בשם הודו. המציאות הדיסטופית של חיי הפרות ברפת משמשת רקע לקומדיה שחורה מלאת רגש וחמלה.
תסריט: עומר חמאווי; הפקה: ענת קוסטי; בימוי ואנימציה: לי דרור
אחרי שרונה התרחקה ממשפחתה בישראל ועברה ליפן - ידיעה על מות אחותה מטלטלת את עולמה. כשהיא מנסה להתכחש לאובדן ולהמשיך בחייה כבת משפחה להשכרה, העולם הפיקטיבי שהיא בנתה לעצמה נסדק – והיא מגלה שאת ההחמצה הגדולה בחייה היא לא תוכל להשיב.
תסריט, אנימציה והפקה: צור אדרי; הפקה ובימוי: תום פרזמן
מול מותו הקרב, נזכר מהגר יהודי-אלג'יראי בחייו הסוערים, ובמרכזם הבר הגאה אותו פתח בפריז בתחילת המאה ה-20
תסריט ובימוי: תום מדר; הפקה: עמית גיצלטר; אנימציה: The Hive Studio
חברותם של ילדה שתקנית וחברה הדמיוני, הדג הפטפטן החי בפיה, עומדת למבחן כשהביריון של השכונה גונב ממנה את מתנת היומולדת שקיבלה מאביה, אותו היא מעולם לא הכירה. במהלך המרדף אחרי הביריון, הילדה תעבור תהליך של התבגרות והבנה שכדי להצליח לחיות בהווה, עליה להניח למכאובי העבר.
תסריט ובימוי: עידו שפירא ועמית כהן; הפקה: עידו שפירא; אנימציה: עידו שפירא ועמית כהן
לאחר שאב המשפחה עזב את הבית, והיא נשארה לגור עם אמה הנזקקת והשתלטנית, עכברה צעירה ומרדנית מתחילה לצאת עם חיות מוזרות ברחבי העיר. למרות והגברים הפוגעניים ויחסיה המתדרדרים עם אמה , העכברה נחושה לזכות בעצמאות ובתשומת לב, ולא לחזור לחייה הכנועים.
תסריט ובימוי: צביקה בוקסנשפנר; הפקה: לורה סמארה; אנימציה: יעל רייספלד
דועאא ובנה טועמה מגלים שקיבוץ חדש מוקם על הכפר שלהם. כעת, לאחר שאיבדו הכל, הם חייבים למצוא דרך כדי לשרוד.
יוצרים ויוצרות, לקטוריות ולקטורים, חונכים וחונכות,
וכל מי שהגיש לקולות הקוראים של הקרן עד עתה, או מתכונן להגיש בעתיד,
כל מי ששאלה או שאלות בפיו / בפיה בנוגע לקרן ועבודתה,
חברי הנהלה, חברים ומכרים.
בהתאם להנחיות משרד הבריאות, לגבי משבר הקורונה, לא תהיה
בתקופה הקרובה קבלת קהל במשרדי הקרן. פגישות לקטורים ולקטוריות,
צפיות בראף-קאט ופגישות אחרות יתקיימו באופן מקוון. בכל הקשור לתשלומים, חוזים ושאר עניינים נפעל באמצעים מקוונים.
אנו עושים את המרב כדי להיות זמינים לכם ולתת מענה שוטף לפניותיכם.
אל תהססו ליצור עמנו קשר במייל ובטלפון במשרד – 03-566-4746.
אנו נעשה מאמץ לחזור אליכם בהקדם:
אופיר דראל: ניהול פרויקטים והפקה office@kerenmakor.org.il
אבלין קלוגר-קדיש: תוכן אסטרטגיה eveline@kerenmakor.org.il
עמית גורן: ניהול אמנותי ומנכ"ל amit@kerenmakor.org.il
בריאות
והמשך יצירה פורייה!!!
עמית גורן, אבלין קלוגר-קדיש, אופיר דראל
סדנה ליוצרי הסרטים הקצרים' נתמכי הקרן' נפתחה אתמול במרכז הקהילתי הגר״א.
חונכי הסדנה: גור בנטביץ׳, מאיה הפנר
ציירי הסטוריבורד: עידן שני, לירון נרונסקי
משתתפי הסדנה: לי גילת, יהונתן אופק, רוני בהט, שירה מישר, אוריה הרץ, אורית זמיר, איל אלישע, מורן נקר, אתי ציקו, דוד טאובר אפרת שלום דנון, גילי דנון, אלקי הרשברג בן-נעים, מורן נקר, עמיאל קסטנבאום
הסרט "שפאר בדרך להוליווד" של ונסה לאפא ותומר אליאב שזכה לתמיכת הקרן, יוקרן במסגרת "המיוחדים" אותה בוחר המנהל האמנותי קרלו צ'טריאן.
קרן מקור שמחה, גאה ומאחלת ל-ונסה ותומר הצלחה רבה!
קרן מקור וקרן קולנוע גליל במיזם לאיתור ארבעה בימאים ליצירת תיעודיים קצרים של עד 15 דקות במסגרת חממה בינלאומית ליוצרי קולנוע בראשית דרכם הקולנועית.
לנהלים: https://tinyurl.com/sxv5r2h
להגשה: https://tinyurl.com/smdbdmy
בהצלחה!
ברכות ליוצרת זהר וגנר, אשר סרטה "21 יום ולילה" זכה בפרס Grand Prix Impact בפסטיבל הקולנוע הצרפתי Fipa.
הסרט השתתף במסגר תחרותית שעמדה במרכז הפסטיבל לסרטים העוסקים בזכויות אדם ובצדק חברתי.
זהו יום חג ליונה, אחות וותיקה שמסיימת תפקיד מסור של שנים ויוצאת סוף סוף לפנסיה,
אולם יונה תגלה שבעוד אצלה זה יום חג, בית החולים ממשיך כהרגלו כאילו לא קרה דבר והרעב שלה להכרה ולמילה טובה נותר ללא מענה.
תסריט ובימוי: שירה מישר; הפקה: ליהי סבג
דליה אוזן, אם חד הורית מרמלה, מגלה שהחשבון שלה נחסם. הוראת הקבע לגן חזרה, והגננת מסרבת לקבל את הילדה. דליה חסומה. אפילו במבה לילדה היא לא יכולה לקנות. היא יוצאת למסע ייסורים בין מוקדים טלפוניים. כשהיא נכשלת, היא מחליטה לנסוע הישר למוקד הטלפוני של החברה שדפקה אותה, להשיב את כבודה.
תסריט ובימוי: מורן נקר; הפקה: יפעת פסטרלניק
1996. יום לפני הבגרות בתנ"ך. נער צעיר, שחברו גוסס ממסרטן, מגלה על חוף הכנרת גלובסטר - גוויה של יצור לא מזוהה שנסחף מן המצולות.
תסריט ובימוי: דוד טאובר; הפקה: אליה טאובר
מרים כהן, אישה בשנות השבעים לחייה, שוכבת פצועה על רצפת חדר האמבטיה. ציון בעלה שרוע עליה מחוסר הכרה. היא לא יכולה לזוז, איש לא שומע את צעקותיה לעזרתה. מרים מנסה להזיז אותו מעליה, אבל זו משימה בלתי אפשרית. חבוטה וחבולה מרים יוצאת למסע להצלת חייה.
תסריט: גילי דנון; בימוי והפקה: אפרת שלום דנון וגילי דנון
מאיה, הגיבורה של הסרט, מוצאת כלבה בים. הכלבה- גדולה, רטובה, נבונה, מעט מוזנחת- נובחת אל הים. ברור למאיה שהיא איבדה משהו. גם מאיה איבדה משהו, והיא רואה מבעד לכלבה את קווי המתאר של הבעלים שלה, אישה ששמה קץ לחייה במים הסוערים. הכלבה חסרת השם יכולה לתת למאיה את מה שהיא צריכה כדי לחזק את אחיזתה הרופפת בחיים.
תסריט ובימוי: אורית זמיר; הפקה: יואב רועה
שלושה חברים בני 14 תקועים בלי דרך לחזור הביתה בליל שבת. רני לא רוצה שחבריו האליטיסטים יגלו שאבא שלו נהג מונית אבל הוא מוצא את עצמו עם הגב לקיר - הגיע תור ההורים שלו להחזיר והוא כבר לא יכול להתחמק. אבא שלו מגיע עם המונית אבל רני לא מספר שהם מכירים.
תסריט ובימוי: איל אלישע; הפקה: אביב בן-שלוש
אישה זקנה ובודדה אשר לא יצאה מביתה הקטן שנים רבות יוצאת למסע אחרון בעקבות גלויה ישנה. גלויה של חוף ים תל אביבי. בדרך היא תגלה שהעולם השתנה ושלה כנראה אין יותר מקום בו. היא תספיק להגשים את הפנטזיה הגדולה שלה, לראות את הים מקרוב, בפעם האחרונה.
תסריט: שירה פורת; הפקה ובימוי: עמיאל קסטנבאום
רוסו – עובדת זרה מגאורגיה, מתחילה עוד משמרת ניקיון ארוכה בפקולטה לאומניות שבאוניברסיטת תל אביב. היא שומרת על ראש מורכן, עושה את עבודתה כנדרש ומעבירה את המשמרת בשיחות ארוכות בטלפון עם בנה שנשאר בגאורגיה. בדרך כלל איש אינו מבחין בה או מכיר בקיומה. לא היום.
תסריט ובימוי: אתי ציקו; הפקה: רוני שמיס
אמא ואנה מגיעות לביתם החדש בירושלים בשכונה חרדית ״רמות פולין״ שנראית כמו כוורת. השכונה ריקה כולם נסעו עם הרבי.
אנה פוגשת את שניאור ילד בן גילה שנשאר מאחור וביחד הם פותרים תעלומה על הבחור שהיה גר בדירה שלהן קודם.
תסריט ובימוי: אלקי הרשברג בן-נעים; הפקה: אביגיל שפרבר
בגין, הכלבה של גיל, מגורשת מהמושב. השתיים יוצאות למסע בחיפוש אחר בית ללילה.
תסריט ובימוי: רוני בהט; הפקה: קובי מזרחי
אהרון (18) מסיים בילוי לילי בירושלים ולא מוצא שקית שהטמין בקרבת מקום. בלי השקית הוא לא יכול לשוב הביתה. מני (25), הברמן מהפאב בו בילה אהרון, מציע לעזור לו. במהלך הלילה יגלה אהרון כי לשניים יש לא מעט מן המשותף.
תסריט, בימוי והפקה: אוריה הרץ
שמחים וגאים לברך את ניר ברגר על זכייתו עם "טאצ'" בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל Moscow Shorts
כל הכבוד!
ברכות לדלית קימור, יוצרת הסרט "מוייסרים" אשר זכה בפרס הגדול בפסטיבל PriMed במרסיי!
"לאה צמל, עורכת דין", סרטם של הבמאים פיליפ בלאיש ורחל לאה ג׳ונס, זכה בפרס הגדול לסרט תיעודי באורך מלא ובפרסים בשווי 90 אלף ש"ח.
בפרס לסדרה התיעודית הטובה ביותר זכתה הסדרה "העברים" של יאיר קדר, אשר במסגרתה נוצרו הסרטים הבאים שנתמכו ע"י הקרן: המעורר י.ח. ברנר בבימויו של יאיר קדר, "איבד פוגל את פוגל" בבימויה של איילת עופרים ו"דבש שחור, שירת חייו של אברהם סוצקבר" בבימויו של אורי ברבש.
כמו כן זכתה הסדרה בפרס עיצוב פסקול שהוענק לאביב אלדמע, גיל תורן ועמי ערד, ובפרס המוזיקה המקורית הוענק לאסף אמדורסקי, אבי בללי, אלון לוטרינגר, עדי רנרט, עמית חי כהן, תום דרום ואסא רביב.
אמא ואנה מגיעות לביתם החדש בירושלים בשכונה חרדית ״רמות פולין״ שנראית כמו כוורת. השכונה ריקה כולם נסעו עם הרבי.
אנה פוגשת את שניאור ילד בן גילה שנשאר מאחור וביחד הם פותרים תעלומה על הבחור שהיה גר בדירה שלהן קודם.
הסרט מלווה את האחות יונה ביומה האחרון בעבודה. ביקור נשיאותי משבש ליונה את מסיבת הפרישה לקראת הפנסיה. יונה נשארת שוב ושוב מחוץ למרכז העניינים, הופכת מעובדת דומיננטית לשקופה. משבר הפרישה והרעב להכרה מלווה את יומה. היא מנסה בכל כוחה לסיים יפה תקופת חיים ומשמעותית. ולבסוף מארגנת בדרכה מסיבת פרידה עצובה.
לליאור, שחקן צעיר בהצגה "מקבת", יש רק שורה אחת. הדר, השחקנית הראשית, מדלגת עליה כל ערב. ליאור מחליט להילחם על השורה שלו מול הכוכבת העומדת על שלה, הוא יאמר "המלך בא לכאן הלילה" גם אם תהיה זו השורה האחרונה שיגיד אי פעם
כשרחל מאבדת את בעלה חולה האלצהיימר ,יצחק, אחרי פיקניק משפחתי, היא מקבלת הצצה איך זה ירגיש בלעדיו:
לא להיות יותר מטפלת יותר, לא להיות בצלו ובעיקר, לרגע, עצמאית.
היא לא מודיעה לרשויות. הערב תיזכר איך זה להיות קצת לבד. אך האם זה יספיק לה?
דליה אוזן, אם חד הורית מרמלה, מגלה שהחשבון שלה נחסם. הוראת הקבע לגן חזרה, והגננת מסרבת לקבל את הילדה. דליה חסומה. אפילו במבה לילדה היא לא יכולה לקנות. היא יוצאת למסע ייסורים בין מוקדים טלפוניים. כשהיא נכשלת, היא מחליטה לנסוע הישר למוקד הטלפוני של החברה שדפקה אותה, להשיב את כבודה.
מרים לוי (75), שוכבת עירומה ופצועה על רצפת חדר האמבטיה. ציון (77) בעלה שוכב עליה. היא לא יכולה לזוז, ואיש לא שומע את צעקותיה לעזרתה. ערומה וחבולה על רצפת האמבטיה מרים יוצאת למסע להצלת חייה.
מרים בת 11 לומדת בבית ספר חסידי בירושלים. כולם קוראים לה כושית. עד שמגיעה דקלה לכיתה, דקלה יותר כושית ממנה. למרים הזדמנות להעביר לדקלה את הירושה ולעלות בסולם הכיתתי. כליאתן במקלט מאלץ את מרים לפגוש את הצל ה"כושי" בתוכה.
כַּלבּה ללא שֶם עוברת ידיים. מאישה שרוצה למות למאיה. ממאיה לשוטרת, ואז לכַּלְבִּיַיה, חַזַרַה למאיה, לאיש בַּיַם ושוב למאיה. עכשיו מאיה צריכה לבחור- לצוף או לצלול, לאהוב או לעזוב.
שלושה חברים בני 14 תקועים בלי דרך לחזור הביתה אחרי סרט של ערב שישי בקולנוע רב-חן. רני צריך להחליט אם להפגיש בין שני העולמות אותם הוא כל כך מתאמץ להפריד - החברים וההורים.
הזקנה והים
בימוי: עמיאל קסטנבאום; תסריט: שירה פורת; הפקה: לאון צימן
אישה זקנה ובודדה אשר לא יצאה מביתה הקטן שנים רבות יוצאת למסע אחרון בעקבות גלויה ישנה. גלויה של חוף ים תל אביבי. בדרך היא תגלה שהעולם השתנה ושלה כנראה אין יותר מקום בו. היא תספיק להגשים את הפנטזיה הגדולה שלה, לראות את הים מקרוב, בפעם האחרונה.
רוסו – עובדת זרה ממוצא גאורגי שהשאירה את בנה הקטן בגאורגיה עם אמה, מנקה מידי יום במשמרת אחר הצהריים את מסדרונות הפקולטה לאומניות באוניברסיטת תל אביב. היום היא הגיעה במיוחד למשמרת בוקר, זהו יום מיוחד בשנה. היום היא תצטרך לצאת מוקדם. זה היום שבו היא תתאחד שוב עם בעלה.
אשה בהריון מתעמתת עם שדים דרך העובר הגדל בתוכה.
שירלי מגלה שהיא בהריון מבן זוגה הגרמני גונתר לאחר עזיבתו הדרמטית את ביתם, בית מגוריה לשעבר של סבתה ניצולת השואה. היא מאמצת את פחדיה של הסבתא מגרמנים וחווה מחדש את טראומת היחסים עם גונתר דרך העובר שברחמה.
מיזם "עד 10" של קרן מקור מביא אל המסך 6 סרטים קצרים עלילתיים של יוצרי קולנוע עצמאיים.
יוזמת הקרן נבעה מההכרה שיוצרים צעירים, ולא רק, זקוקים למרחב של עשיה שוטפת כדי לפתח את התכנים והמבע הקולנועי שלהם. מיזם "עד 10" מעמיד בפניהם אתגר של התמודדות עם סיפור קצר במסגרת זמן קבועה מראש של עד 10 דקות והתאמה של שפה קולנועית לסיפור.
בחירת הנושאים חופשית ואינה מוגדרת בתמה כלשהי. מסגרת ההפקה של המיזם מתחילתו ועד סופו הוא שנה.
היוצרים נהנו מתהליך חונכות עם התסריטאים מיקי כהן ומאיה הפנר, ומשיתוף פעולה שיזמה הקרן עם גליקסון השכרת ציוד צילום, אולפני די.בי. לעריכת פס-קול ומיקס, אולפני אר.ג'י.בי –אהרון פאר לעיצוב תמונה ואון ליין וחברת ההפקות UMC – אפיקים מאוחדים סרטים, הפקה ושיווק בע"מ - אברהם פרחי וחיליק מיכאלי.
תסריט ובימוי: פיני טבגר, מפיק: תומר מקלברג
עידו ואנה, מטליסטים משועממים, יוצאים בלילה לגנוב ג'ינסים מחבלי כביסה. במהלך המסע עידו המאוהב מנסה להתקרב אליה, אך אנה קשוחה, מערערת את גבריותו. בעודם בודקים את השלל,.. מפגש עם חבורה יריבה מוביל לעימות אלים. . האם התקרית הקשה תצליח לקרב את אנה לעידו?
תסריט ובימוי: לב ברודינסקי, מפיקים: יעל פרלוב ואלמה בן-זאב
השנה היא 1994. באתר קראוונים זמני לעולים מברית המועצות העומד לפני פירוק, איליה (9) נשאר להגן על הקראוון של סבו ז'ניה, אשר מסרב להתפנות.
תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר
אליה לוקח את אמו החולה נעמי לביקור אצל מתקשרת שגרה ליד ים המלח. במהלך המפגש הזה יבין אליה שלמרות הרצון לחזק את אימו, עליו ללמוד לשחרר ממנה.
תסריט ובימוי: מעיין שוורץ, מפיק: אילון שני
נעמי בת ה-90 לוהקה לתפקיד בו עליה לגלם את הדמות שהיא חוששת להיות - חלשה.
תוך דיאלוג עם הבמאי, נעמי מבטאת את רתיעתה מאובדן השליטה שמקשה עליה להיכנס לדמות, ומראה כמה כוח צריך כדי להיות חלש.
תסריט: אסיה לבטוב, במאי: יבגני רומן, מפיק: חיליק מיכאלי
מילה ונטשה, בת ואם עולות חדשות מוזמנות לראשונה לחתונה ישראלית. מילה מקנאה במוחצנות של אמא שלה ומתביישת בה בו זמנית. מפגש עם בחור אלמוני על ספסל מבודד מזמן לה הזדמנות לעבור תהליך התבגרות.
תסריט ובימוי: יוחאי רוזנברג, מפיק: רון עופר
רוחל'ה, מחתרת של אישה אחת רעולת פנים, הולכת רדופה ברחובות ירושלים ומנסה שלא לאבד את בנה ואת שפיותה.
בפרס UMC להפקה, תרומת אברהם פרחי וחיליק מיכאלי זכה הסרט:
דבק – תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר
כחלק מימי התעשייה ניו מדיה 2019, פסטיבל חיפה גאה לארח משלחת קנדית וישראלית המונה 12 יוצרי ניו-מדיה, כחלק מפרויקט הקו-פרודוקציה "זהויות חדשות" – ביוזמת קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה + קרן גשר לקולנוע רב-תרבותי (הצד הישראלי) והקרנות National Film Board ו Canada Media Fund (הצד הקנדי).
נציגי הקרנות הקנדיות והישראליות, בנוסף לאורחים הבינלאומיים והמשלחת הקנדית והישראלית, יציגו לקהל הרחב את 12 הפרויקטים היעודיים, ויקיימו ביחד סדנאות עבודה משותפות.
בימוי: אירית דולב ואלון מרום; הפקה: אירית דולב
במרץ 2014 נטרפו הקלפים בחייה של בנצ'יאמלק סלמסה. אחיה יוסף הותקף ע"י שוטרים באקדח טייזר מבלי שנחקר או הואשם בדבר. חודשים ספורים אח"כ הוא מצא את מותו במחצבה בבנימינה. ניסיונותיה לברר את הנסיבות והשאלות הקשות כלפי המשטרה הופכות אותה לאחת ממובילות המחאה נגד אלימות משטרתית ומגדירות מחדש את זהותה כשחורה.
בימוי והפקה: דניאלה קופלר
סדרת דוקו-אנימציה המיועדת לרשתות חברתיות (פייסבוק+טוויטר+אינסטגרם) שגיבוריה הם דתיים-לשעבר אנונימיים מרחבי העולם. כל פרק יהיה מבוסס על סיפורי יוצאים בשאלה משלוש הדתות הדומים זה לזה במפתיע: כל ה"יוצאים" עזבו זהות ברורה ומערכת מוסדרת ומצאו את עצמם נאלצים לבנות זהות חדשה בעולם חילוני מורכב ומבלבל.
בימוי: נעם קפלן; הפקה: שלי בן-שחר
ומן מסע הבריחה הימי והלא אמיתי של משפחתי מתל-אביב למונטריאול ובכלל לא יצאנו מהבית.
בימוי והפקה: אדם ויינגורד
דני ליאני איבד את מאור עיניו במלחמת לבנון הראשונה. לאחר 24 שנים כעיוור הוא מקבל כמעט באורח פלא את ראייתו מחדש. לראשונה בחייו דני מסוגל לראות את אישתו ואת ארבעת ילדיו. אלא שהנס הגדול תופס תפנית כאשר לאחר חודש ראייתו של דני דועכת והוא מאבד את מאור עיניו בפעם השנייה.
בימוי: עמרי בורשטיין; הפקה: רותי פרי-בר
תאופיק הוא סטודנט צעיר בעל עתיד מבטיח, ואילו רונה היא ירושלמית נמרצת ומלאת חן. מפגש מקרי ביניהם מוביל לשיחה הנגדעת באיבה בעקבות פיצוץ המתרחש בבית הקפה בו שניהם יושבים. כאשר מתגלה כי מדובר בפיגוע, מתפצלות דרכיהן של רונה ותאופיק, וכל אחד חווה את הסיטואציה בהתאם למיקומו וזהותו בחברה הישראלית השסועה.
בימוי והפקה: יוחאי שלום חדד
פרויקט המבקש לחשוף את המציאות הנסתרת והסודות של סיפורי ה"לילה טוב" הישראליים שנוצרו בתקופת קום המדינה. הפרויקט יאפשר כניסה לתוך מציאות החיים הקיבוצית של אותה התקופה ע"י יצירת מרחב קיבוצי מדומיין בו נוכל לנוע בעזרת טכנולוגיית 360 ולגלות את הדימויים שהושארו אל מחוץ לאיורים המקוריים ושיצרו אתוס ישראלי.
האושר המוחלט
בימוי: אביב אור משולם; הפקה: אביגיל שפרבר
"כשהייתי בת שש-עשרה אחותי הגדולה, רחל, עברה לגור בקיבוץ נאות סמדר למורת רוחם של הורי. שמועות רבות ריחפו מעל המקום המסוגר הזה. היו שראו בו כת, וביוסף ספרא המנהיג הרוחני שלו, גורו. אך, כמו אחותי, גם אני ראיתי בו גן עדן עלי אדמות, ורק חיכיתי להזדמנות לבקר בו, להתענג על יופיו של נווה המדבר הפורח הזה, ולהינות מחברת האנשים החכמים ומאירי העיניים שהקימו אותו. כשרחל מחליטה לעזוב בטריקת דלת לאחר חמש-עשרה שנה, אני יוצאת למסע בנסיון להבין למה."
יום רביעי ה-16.10, בשעה 14:00. אולם הסינמטק, חיפה.
מעברים
בימוי: איציק לרנר; הפקה: איריס לרנר
מיקה, יובל ובן חמדני גויסו לחיל המשטרה הצבאית למרות התנגדותם המצפונית, ההכשרה הצבאית נתנה להם את הכלים והכישורים לשרת במחסומים מחוץ לירושלים, אבל שגרת המחסום חזקה יותר מכל מפה אידאולוגית ומכתיבה להם לוח זמנים שונה מסדר היום הפוליטי.
"מעברים" מציג באופן נדיר ואמיץ את השירות הצבאי של החיילים הישראלים ומראה כיצד נחשפים צעירים ישראלים לראשונה בחייהם אל החיכוך המתמיד והכואב עם הפלשתינים. החיילים סגורים בתוך עמדה מבוצרת ביום ובלילה, בקור ובשרב, כשאפוד כבד עליהם. בסופו של יום הכול מתנקז לשותפות.
יום חמישי ה-17.10, בשעה 18:00. אולם הסינמטק, חיפה.
קויה נוי
בימוי: דניאל בינסטד; הפקה: אפרת כהן
יוצרים שותפים: גילי מלינצקי, דורי פריאור
קויה נוי מביא את סיפורו של נוי, כוכב רוק פיליפיני, שממרומי התהילה מצא עצמו חי בישראל באנונימיות, מתפרנס בדוחק, אב לבת ישראלית שעומדת להתגייס לצה"ל.
בסוף שנות השבעים הקים נוי את "אסין", אחת הלהקות המצליחות בפיליפינים, שפעלה תחת שלטון מרקוס והייתה אחראית על להיטים שצרובים עד היום בתודעת החופש של העם הפיליפיני. כעת, בגיל שישים ואחת, הוא מחליט לנטוש את זהות המהגר ולחזור לימי תהילתו. לראשונה מזה שנים, יאחז בגיטרה שהשאיר מאחור ויעז לחלום על עתיד חדש.
יום חמישי ה-16.10, בשעה 17:30. אולם הסינמטק, חיפה.
פרפרים
בימוי: יונה רוזנקיאר; הפקה: קובי מזרחי
יום שבת אביבי בקיבוץ בצפון הארץ. משפחה יוצאת לנסיעה בהולה. אולי זאת תהיה הנסיעה האחרונה.
עין לבנה
בימוי: תומר שושן; הפקה: שירה הוכמן וקובי מזרחי
אדם מוצא את אופניו שנגנבו ומסתבר שעתה הם שייכים לזר. המסע הנואש להחזרתם מתחלף בניסיון להישאר אנושי.
יום שלישי ה-15.10, בשעה 17:30. אולם טיקוטין, חיפה.
קרן מקור מברכת את אופיר טריינין, יוצר הסרט "משפחה בטרנס", אשר זכה בציון לשבח בפסטיבל הסרטים הים תיכוני ה-20!
להלן נימוקי השופטים:
In their explanation the jury stated that the Israeli film is a very intimate film about pushing boundaries and breaking traditional moral norms, without pretending to moralize and condemn
ברכות ליאיר אגמון וטל בכר אשר "שיר מלחמה", סרט ה-VR שלהם שזכה לתמיכת הקרן התקבל לתחרות הרשמית של פסטיבל ונציה 2019!
בהצלחה!
קרן מקור מברכת את היוצרים שסרטיהם משתתפים בפסטיבל הקולנוע ירושלים
ובמיוחד את סרטי הקרן המשתתפים במסגרות השונות.
התחרות התיעודית:
"ליבר-מן"
בימוי: נורית קידר; הפקה: מוש דנון
נסיקתו הפוליטית של אביגדור ליברמן היתה הסמן הראשון לעידן פוליטי חדש במדינת ישראל — לשקיעת האליטות הישנות, לסחף ימינה ולעלייה של "ישראל השנייה" אל מרכז הבמה הפוליטית. אבל ליברמן עצמו — שעלה לארץ בגיל עשרים, ללא הון או קשרים — נותר תעלומה. כיצד הוא הצליח כל כך? האם הוא מושחת או קורבן? גזען או פרגמטיסט? ומה פשר היחסים המיוחדים שלו עם בנימין נתניהו, שנעים במחזורים קבועים של איחוד והיפרדות מאז שנות ה–80? סרטה של נורית קידר מציע הסבר חדש להצלחתו של ליברמן וקושר אותה לתהפוכות החברתיות והתקשורתיות שעברו על ישראל בשני העשורים האחרונים.
פנורמה ישראלית - תיעודי:
"חיים רגילים"
בימוי: אפרת שלום דנון, גילי דנון; הפקה: אסנת טרבלסי, אפרת שלום דנון, גילי דנון
שתי נשים שנמלטו ממולדתן ומבקשות מקלט, האחת בגרמניה והאחרת בישראל, עומדות במרכז סרטם התיעודי של אפרת שלום דנון וגילי דנון. כל אחת מהן מתמודדת בדרכה עם האפליה, הזרות והניתוק שגזרו עליה החיים ללא בית, ושתיהן נחושות לסייע לנשים במצבן, וליצור עתיד טוב יותר לדורות הבאים בקהילותיהן. בברלין ובתל–אביב מתגלים שני סיפורי חיים של פליטות בצל המדיניות השלטונית, "הדלת הפתוחה" מצד אחד ו"גירוש המסתננים" מן הצד השני — שתי תגובות שונות לאותה מלחמה נוראה. פדומו והלן מגלות שהן חולקות גורל משותף של חיים רעועים בצל הגחמות השלטוניות, חשיפה יומיומית לטוב ולרע האנושיים ותקווה שלמרות הכל, לחלומות שלהן יש תוקף.
"איש החרב: גבריאל מוקד"
בימוי: שלומית כרמלי, רפאל כרמלי; הפקה: שלומית כרמלי
פורטרט תיעודי של גבריאל מוקד, עורך השירה המיתולוגי שטלטל את הממסד הספרותי הישראלי המאובן. כשעלה לארץ מוורשה לאחר מלחמת העולם השנייה, למד במהירות את כללי הדקדוק העברי וכבר בימי התיכון החל להוציא כתב עת לספרות. האיש שאחראי לפרסומם הראשון של רבים מיוצרי דור המדינה — יונה וולך, דוד אבידן, אהרון אפלפלד ועוד — הוא פרופסור לפילוסופיה, אישיות צבעונית ומלאת חיים, האיש הרע של עולם הספרות והשירה העברית. היום הוא בן 85. מאחוריו כבר שישה עשורים שבהם הוא מוציא לאור את כתב העת "עכשיו", אך אין לו שום כוונה לפרוש. הוא שולף את החרב אל מול דור חדש של משוררים צעירים.
סרטים ישראלים קצרים:
"הינומה"
בימוי: אורית פוקס-רותם; הפקה: אייל וטינקר שיראי
ברבור ורוד שט בבריכת טורקיז הטבולה בנוף מדברי. זו מסיבת הרווקות של דנה, שמתחתנת עוד יומיים. כתם של שקרים והסתרות מתחיל להתפשט.
"טאצ'"
בימוי: ניר ברגר; הפקה: ניר ברגר, לאה טוניק
סיפור אהבה בעידן המסכים. אדל, "טרולית" רשת בת 17 שמעבירה את זמנה בהעלבת בני גילה ברשתות החברתיות, פוגשת באופן וירטואלי טרול רשת אחר. כשאורי מבקש לראות איך אדל נראית במציאות, הפלרטוט ביניהם מסתבך.
קרן מקור שמחה וגאה על עליית הסרטים שנתמכו על ידה לשלב המועמדות הסופית לפרסי אופיר 2019 :
תיעודי עד 60 דקות
היה היה ילד - מפיק/במאי: אורי לוי
תיעודי מעל 60 דקות
דבש שחור: שירת חייו של אברהם סוצקבר - מפיק: יאיר קדר, במאי: אורי ברבש
יונתן אגסי הציל את חיי - מפיק: ברק הימן, במאי: תומר הימן
סרט עלילתי קצר
הינומה - מפיק: אייל שיראי, במאית: אורית פוקס-רותם
דינה מלול עושה מלחמה - מפיקים: אדר שפרן, רוני אברמובסקי, תמי כהן
במאי: עמית סרגוסטי
המניע
בימוי: טלי שמש, אסף סודרי; הפקה: טלי שמש, אסף סודרי
סיפורו של איתן, נער מחונן בן 14 שלילה אחד ירה בכל המשפחה האהובה שלו, ומאותו רגע התפנה לבנות את עצמו מחדש ולעלות על המסלול לחיים מוצלחים. כל דמות מספרת את הסיפור מהזווית שלה ומעבירה את החוויה מהמפגש עם הילד. כל דמות מספקת תפנית רגשית לסיפור. יש כאלה שרואים בו ילד תמים וטוב לב שלרגע אחד נכנס בו שד. ויש כאלה שרואים בו מפלצת קרה ומחושבת.
צ'אנסלה – השחור החדש
בימוי והפקה: בעז רוזנברג
בסיפור של שון (Chancela, צ׳אנסלה) יש את כל מה שמכיל שמו. סיכוי, מזל וגורל. בן פליטים שמחליט לנטוש בית גידול מוכר וקהילתי לטובת חיים והצלחה עצומה בעיר הגדולה, תל אביב, אותה הופך לביתו, תרבותו.
תרבות שמתנגשת עם תרבות המוצא, שבסופו של תהליך התבגרות צפה ועולה, ומכניסה אותו למאבק הישרדותי על זהותו.
סופר בורח מסרט
בימוי: עדי ארבל; הפקה: אריק ברנשטיין
בימים אלו התפרסם ספרו החדש של גרוסמן ולרגל כך, באופן מפתיע ביותר, הוא הסכים לראשונה לפתוח דלת ולהכניס מצלמה לאירוע ייחודי בו הוא מכנס את כל מתרגמיו לשבוע בו הם מתבודדים והוא מקריא להם את הספר החדש. האירוע יוביל אותנו לסרט אנושי ומרגש על דמותו.
ברידג'
בימוי והפקה: דניאל סיון
לוטן פישר יודע דבר אחד בוודאות: הוא השחקן הטוב בעולם בברידג'. אך לצד התהילה ומאות הגביעים שהוא אוחז בהם, לוטן קנה לעצמו תואר נוסף: לוטן הרמאי. האם מדובר במגלומן שהנדס את רמיית הברידג' הגדולה בהיסטוריה או בעליהום שיימינג אכזרי שנועד לנדות את הגאון הבלתי מנוצח?
אשת חיל
בימוי: אנה סומרשף; הפקה: טל ברדה, אנה סומרשף
זהו סיפורן של שתי אקטיביסטיות חרדיות שיוצאות למאבק להשמיע את קולן של נשים חרדיות בפוליטיקה ובחברה. בדרך הן יאלצו להתמודד עם לחצים עצומים, עם ערכים מתנגשים בזהותן ולשלם מחיר אישי ומשפחתי כבד, אך הצורך בהכרה חזק מהכל, גם בחברה הסגורה והשמרנית ביותר.
צלצולי פעמונים
בימוי והפקה: עופר פנחסוב
בשנת 1999 אהובה עוזרי חוזרת אחרי 23 שנה עם אלבום חדש. הסרט אשר מבוסס על כ30 שעות צילום ארכיוניות בלעדיות ונדירות שטרם נחשפו, עוקב אחר תהליך הפקת אלבום המופת "צלצולי פעמונים". לצילומים הישנים יתווספו צילומים חדשים שיהוו מעין פולו אפ, כאחרית דבר.
העיר האחרת
בימוי: ליבי קסל; הפקה: איתי תמיר, עמי ליבנה
העיר האחרת מספר את סיפור החבורה החיפאית בגוף ראשון של ליבי - צלמת ומתעדת החבורה בעשור האחרון.
הסרט מלווה ב voicr over המתאר מנקודת מבטה את סיפור ההיכרות הקסום ואת ההתמודדות של כל אחת מהדמויות במעקב אחר התרחשויות חייהן ומפגשים אינטימיים מצולמים.
הסרט מתנהל בשני זמנים - זה של העבר וזה של ההווה והם מופיעים באופן לא לינארי ומהדהדים זה את זה.
מבוקרת
בימוי: נור פיבק; הפקה: נעמה פיריץ
מבוקרת זה יומן מסע, פרקטי ורגשי, של נוּר, אישה לא שגרתית, במסעה המטלטל מול המשטרה ומערכת המשפט בדרך לקבלת גזר דין. הסרט שוזר חלקים חסויים מתיק החקירה שהתנהל בדלתיים סגורות, יומן תיעודי ורגעים משוחזרים מההליך המשפטי המורכב שרק כ-14% מהנשים והגברים שנפגעו מינית בכלל מעזים לעבור.
האיש שראה הכול
בימוי והפקה: גד אייזן
רוקפור להקת הרוק היחידה שפועלת 30 שנה בישראל בשלושה עשורים - רוקפור. מקסם הנעורים ברוקנרול ועד התבגרות וההכרה במציאות החיים. מאורות הבמה ועד קושי הקיום של החומר והנפש ביצירה חסרת פשרות מרוממת נפש עד כאב
קולו של אחמד
בימוי: דוד אופק, איילת בכר, ממדוח אפדלה, דורון ג'רסי, נעם קפלן, שאדי חביב אללה, עידו סוסקולני
הפקה: רנן שור, סתיו מרון
הסרט הישראלי הדוקומנטרי הראשון בו מופיע גיבור ערבי יצא בשנת 1966. לאחר 50 שנה הוא זוכה לעיון מחודש על ידי בוגרי ביה"ס סם שפיגל במחווה ל"אני אחמד" שמורכב משישה סרטים קצרים בני כ15 דקות כל אחד
שיעור מולדת
בימוי: ענת זלצר, מודי בר-און; הפקה: יואב רועה, אורית זמיר
"שיעור מולדת" היא מדריך מקוצר לתולדות הסכסוך הישראלי פלסטיני, מאת מודי בר-און וענת זלצר. סיכום מהיר ונהיר, של מאה ומשהו שנותיו, הצגה תמציתית של מושגיו היסודיים ומהלכיו המכוננים, תוך סידורם על ציר הזמן ועל מפת המרחב, כאשר הכול מספור ממגוון הזוויות והעמדות של המסוכסכים ושל המתווכים.
חטיפה ממוסדת
בימוי: עידית אברהמי; הפקה: מיקי גוב
סרט תיעודי קצר שהוא חלק מפרויקט בשם בית חולים שדה X של האמנית פרופ' איה בן רון, שהוצג בביתן הישראלי במסגרת הביאנלה ה-58. הפרויקט כולל ארבעה סרטים דוקומנטריים קצרים, אשר בשניים מתוכם הקרן השקיעה.
הסרט ״חטיפה ממוסדת״ הוא סרט דוקו בן כעשר דקות המביא את סיפור היעלמותם של תינוקות של שלוש אמהות, שהיגרו לישראל מתימן ועירק בשנות ה-50 של המאה ה-20. התינוקות נעלמו זמן קצר לאחר הגעתן של אותן נשים לישראל, כאשר הן לא הכירו את השפה ואת התרבות. סרט זה מגולל את השתלשלות האירועים שהובילה אותן להאמין כי התינוקות לא נפטרו, כפי שנאמר להן בזמן אמת, אלא נחטפו באופן ממוסד והועברו למשפחות אחרות לאימוץ. עד היום הן אינן יודעות מה עלה בגורל אותם תינוקות.
גוש חימר
בימוי: זוהר מלניק עזרא, רועי ויקטוריה חפץ
סרט תיעודי קצר שהוא חלק מפרויקט בשם בית חולים שדה X של האמנית פרופ' איה בן רון, שהוצג בביתן הישראלי במסגרת הביאנלה ה-58. הפרויקט כולל ארבעה סרטים דוקומנטריים קצרים, אשר בשניים מתוכם הקרן השקיעה.
"גוש חימר" הוא מונולוג נוקב של חפץ על גופה ומגדרה במהלך תהליך של שינוי מגדר. רועי ויקטוריה נמצאת בעימות מול הגוף שלה, מפרקת אותו וחושפת את עצמה למצלמה באופן מאוד ישיר וביקורתי, שלא תמיד מחמיא לגוף החשוף. המצלמה של מלינק עזרא לא "עושה הנחות". היא נעה סביב חפץ מכל כיוון אפשרי, מתקרבת ומתרחקת, פורצת את המגננות המקובלות של הצופה, מראה את הפגמים והחולשות של הגוף, ובאמצעותן מספרת את סיפורה של חפץ, על הדעות הקדומות של עצמה ושל הצופה, על הניכור מהגוף, על האנורקסיה שליוותה את נעוריה ועל המירוץ נגד הזמן.
תעודה 2019 – פיתוח:
מצרים, שיר אהבה
בימוי: איריס זכי; הפקה: איריס זכי, אסף גלאי
סיפור איחוד ערבי-יהודי כפול: משה - יהודי מצד אמו, מוסלמי מצד אביו, יוצא יחד עם שני ילדיו, אורי ואיריס, למסע בעקבות השורשים שלהם בקהיר, במטרה למצוא את משפחתם הערבית שבמצרים, אותם מעולם לא פגשו. במקביל, נפרש סיפור החיים יוצא הדופן של אמו של משה, הזמרת המצריה הנודעת סועאד זכי, וסיפור אהבתה לאביו, מחמד אלעקאד, המועברים בסרט כשיחזורים בסגנון של סרט ערבי קלאסי.
הורה כרוב
בימוי: דוד פישר; הפקה: יהלי גת
מקום המדינה היה הנח"ל נייר הלקמוס הישראלי ליחסים בין החיים האזרחיים לצבאיים, בין ביטחון לדמוקרטיה, בין תנועות הנוער לנוער הברזלים ובין חינוך אליטיסטי לבין תחושת הקיפוח של בני עדות המזרח, בין החלום לבנות יהודי חדש בחברת מופת לבין המציאות המורכבת שמחפשת לתת ביטוי למגוון קולות ודעות.
הסוד של גרשום שולם
בימוי: עמיחי חסון; הפקה: יאיר קדר
במשך כמעט אלף שנה היתה הקבלה הסוד השמור של היהודית, מועדון של רבנים וגברים מבוגרים בלבד, עד שגרשום שולם פתח את התחום לעולם כולו. זהו סיפורו של האינטלקטואל המרתק שהיה חברו הקרוב של ולטר בנימין, ממקימי ברית שלום, ובעיקר הדמות המרכזית שהביאה את הקבלה לעולם כולו.
מותר לאהוב
בימוי והפקה: צבי לנזמן
תמיד נמשכתי רק לגברים שמנים, ומלאי ביטחון. אבל להומואים שמנים בדרך כלל אין ביטחון, הומואים עם ביטחון הם לא שמנים, ושמנים עם ביטחון הם בכלל לא הומואים. יום אחד פגשתי את מנשה, שענה על כל ציפיותי, והתאהבתי. כשגיליתי שהוא עבר טיפולי ״המרה״, במטרה להפוך לסטרייט, יצאתי לקרב על אהבת חיי.
פשיטת רגל
בימוי והפקה: יואב שמיר
פשיטת רגל היא סדרת דוקו שתעקוב אחרי ארבע דמויות העומדות על סף פשיטת רגל.
דרך שילוב סצינות סינמה וריטה וראיונות, ועריכה צולבת בין הסיפורים השונים, נהיה עדים להתדרדרות, ללבטים, לקשיים ולתקוות, ולניסיונות להציל את העסק ואת חייהם הפרטיים של גיבורי הסדרה.
זריקת אמת
בימוי: ענת אבן; הפקה: שוקי פרידמן
הסדרה על שלושת פרקיה תעסוק בדמותו של השבוי הישראלי בחברה הישראלית. הסדרה תעלה פרשיות שבי מרכזיות מאז קום המדינה ועד היום ותציע מבט רחב על המשמעויות הגלויות והסמויות המייחדות את מושג השבי בהקשר הישראלי ואת התמורות שחלו במושג זה על פני שבעים שנות קיומה של המדינה.
האיש שחלם ספרים
בימוי והפקה: יניב ברמן, טוני קופטי
"האיש שחלם ספרים" הוא סיפורו של דון-קישוט מיפו היוצא למסע חיפושים אחר דבר נדיר שכמעט נעלם - ספרים בשפה הערבית. הוא נפגש עם מוציאים לאור, סופרים ואנשי רוח ערבים ויהודים שהשפה הערבית יקרה להם והוא נוקט ביוזמות על מנת להחיות את התשוקה לספרים בשפה הערבית בקרב ילדים ומבוגרים והחזרתם לתודעה.
דון סטפנו
בימוי: רחל לאה ג'ונס; הפקה: טל בכר, יאיר אגמון, אורי לוי
סטפנו קוזין הוא מאמן הכדורגל האיטלקי הראשון בליגה הפלסטינית. דרך שגרת היומיום של קוזין, ועבודתו הצפופה במועדון "אהלי ח'ליל" בחברון, יוכלו צופי הסרט ללמוד על המציאות בשטחים, על הקשר בין הסכסוך לבין מגרשי הכדורגל, ועל התקווה והמשמעות שיכולים אחד עשר שחקנים ומאמן אחד, להעניק לחיים של האנשים מעבר לגדר ההפרדה.
לחצות את הקווים
בימוי והפקה: ראובן ברודסקי
סרט תחקיר דוקומנטרי הנכנס לעובי הקורה של אחת התופעות המושתקות ביותר בעולם הספורט – פגיעה מינית של ספורטאיות בעיקר על ידי מאמנן. דרך עדויות על פגיעות עבר ומעקב אחר תלונה טרייה, הסרט מדבר על יחסי כוחות לא מאוזנים בין ספורטאיות לסגל הגברי ועל המערכת המפקירה, שאינה מפקחת ולא מונעת שחייבת להשתנות.
להתאהב ברקס
בימוי: מעיין אנגלמן; הפקה: אלירן פלד
"להתאהב ברקס" הוא סרט על מקום קסום אחד שהיה קיים לזמן קצר מזמן. זה סרט על אהבת קולנוע, ועל הכוח של קולנוע ואומנות בכלל לחבר בין אויבים ובין תרבויות.
היינו פצצה מפורזת
בימוי והפקה: דותן מורנו
סיפור התבגרות וגילוי מיני של נער בן 17 בעיירת פיתוח. בעקבות מפגש מקרי עם גבר מבוגר ממנו, אביתר יוצא למסע שיטוטים ברחובות העיר ופוגש נער בן גילו. המפגש ביניהם פותח נתיב אל עולם לא מוכר ממנו אי אפשר לחזור.
טורו השועל-על
בימוי: פיטר שקפנוביץ'; הפקה: עמית גיצלטר
טורו הינו שועל קטן עם רצון ענק להרפתקה! תוך גילוי העולם וסובב אותו, טורו ילמד להתמודד עם הרגשות שהוא חווה, ואיך להביע אותם.
״טורו השועל-על״ הנו סרט קצר הנועד כהתכנות לסדרת אנימציה מצחיקה וחמודה לקהל היעד 4-6.
Decomposition
בימוי והפקה: עובד פורן
מספנת פירוק ומחזור אוניות. מקום של מוות הן של ענקי ברזל גדולים שהפליגו בכל העולם ובאו לכאן לסיים את חייהם והן של פועלי המספנה אשר נשרפים למוות בעת ביצוע עבודתם. למספנה הזו מגיעה ספינה שמגלמת בתוכה את המעגל אכזרי הזה באופן בלתי צפוי.
הלנה
בימוי: דבי סיוינר וג'ניפר סיוינר; הפקה: ג'ניפר סיוינר
הלנה חווה התקף חרדה. בעוד שבועיים צריכה לעזוב את הדירה שלה בה היא גרה במשך 12 שנה בדרום תל אביב. יחד עם ריימונדו, האלטר אגו/החבר הדמיוני שלה, הם יעברו יחד על עבר של הלנה ועל הפחדים שלה כדי לנסות למצוא את התשובה איך לצאת מהמשבר בו היא נמצאת היום.
יום רגיל, סרטה של לי גילת, זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בתחרות העצמאית של פסטיבל הסטודנטים 2019 ובמענק על סך 12,000 ש"ח באדיבות קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה (ע"ר).
נימוקי השופטים: "סרט אמיץ, בוגר ורגיש שמצליח לחשוף את הצופים לניואנסים פנימיים של מחלות נפש. המשחק היה יוצא מן הכלל. הוא אפשר לצופים להרגיש מחוברים רגשית".
הוכרזו הזוכים במענק הפקה של קרן מקור בטקס הפרסים של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים 2019:
היינו פצצה מתקתקת של דותן מורנו ו-להתאהב ברקס של אלירן פלד ומעיין אנגלמן. נתראה בערב הפתיחה של פסטיבל 2020 שם יוקרנו הסרטים המוגמרים!
קרן מקור העניקה פרסי פיתוח לשני הסרטים הקצרים העצמאיים המצטיינים בתחרות בפסטיבל דרום.
צוות השופטים - קובי מזרחי, מורן איפרגן ומיקי פולונסקי - החליט להעניק את הפרס לשני סרטים נבחרים:
אלטעזאכן של הבמאית רוני בהט. נימוק השופטים: על יצירה עדינה, מרגשת וצנועה, המזקקת מערכת יחסים בין אב לבנו ובין האדם לעברו. הבמאית מצליחה לייצר בעולם מחוספס, אינטימיות ויופי.
וידוי של הבמאית ורוניקה ניקול טטלבאום. נימוק השופטים: על שפה קולנועית חד פעמית, תוך שימוש בזמן, חלל ואור. דרך הזיכרון, מצליחה הבמאית לייצר חוויה חושית ומהורהרת. הקרן גאה לתמוך בפיתוח סרטיהן הבמאים של רוני וורוניקה.
"לאה צמל, עורכת דין", סרטם של רחל לאה ג'ונס ופיליפ בלאיש ממשיך לצבור הישגים - פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע קראקוב
ערוץ הספורט וקרן מקור ממשיכים, זו השנה השנייה, לבנות יחד מסורת של השקעה בסרטי תעודה ישראליים מקוריים.
אנו שמחים לצרף השנה את פסטיבל דוקאביב לשותפות משולשת, ועל כך תודה רבה לגליה בדור מנכ"לית דוקאביב ולקרין ריבקינד סגל המנהלת האמנותית.
ככל שמדובר בערוץ ספורט אין זה מובן מאליו שהוא יצטרף אל גופי השידור התומכים ביצירה הדוקומנטרית. על כך תודה רבה גדולה לתומר תורג'מן, מנכ"ל הערוץ על האומץ, האמונה והמחויבות. זוהי הצבעת אמון ביכולות היוצרים הישראלים להרחיב את חשיפת הקהל לדרמה, להתרחשויות, לדמויות ולרגשות המאפיינים קולנוע דוקומנטרי המתרחש על רקע אחד מענפי הספורט.
דון סטפנו של יאיר אגמון, טל בכר ואורי לוי הוא הזוכה במענק הפקה על סך 500,000 ש"ח.
סטפנו קוזין הוא מאמן הכדורגל האיטלקי הראשון בליגה הפלסטינית. באמצעות מעקב קולנועי אחר שגרת היומיום של קוזין, ועבודתו האינטנסיבית במועדון "אהלי ח'ליל" בחברון בעונת 2019-2020, תיחשף התקווה והמשמעות שיכולים אחד עשר שחקנים ומאמן אחד להעניק לחיים מעבר לגדר ההפרדה, תוך בחינה אינטימית ודרמטית של הקשר בין הסכסוך לבין מגרשי הכדורגל.
לחצות את הקווים של ראובן ברודסקי הוא הזוכה במענק פיתוח על סך 15,000 ש"ח.
הסרט מכניס את הצופים אל עובי הקורה של אחת התופעות המושתקות ביותר בעולם הספורט – פגיעה מינית של ספורטאיות בעיקר על ידי מאמניהם. דרך עדויות על פגיעות עבר ומעקב אחר תלונה המתגבשת בהווה, ידבר הסרט על יחסי כוחות לא מאוזנים בין ספורטאיות לסגל הגברי, ועל המערכת העושה את צעדיה הראשונים בהכרה בנושא אך עדיין מפקירה, אינה מפקחת ואינה מסוגלת לפעול כדי למנוע פגיעות מיניות.
"פגות תוקף", סרטן של שוש שלם והילה מדליה זכה בפרס יוסי קאופמן (בסך 25,000 ש"ח) לבימוי באדיבות קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה (ע"ר).
נימוקי השופטים: בבחירתן המושכלת והכנה בדמויות המשלבות רגש והומור, ובשימוש בשפה קולנועית מוקפדת, מצליחות הבמאיות לשרטט דיוקן אינטימי וייחודי של נשים שנשארות בליבנו ללא תאריך תפוגה.
"לאה צמל, עורכת דין" אשר קיבל את תמיכת הקרן, זכה בפרס הווארד גילמן לסרט הישראלי הטוב ביותר!
נימוקי השופטים: הסרט הדוקומנטרי הישראלי הטוב ביותר הוא פרויקט מעורר מחשבה העוסק בנושא חשוב ומדגים מיומנויות קולנועיות מרשימות, ובהן בולט במיוחד השימוש החדשני והחכם באנימציה.
הסרט משרטט דיוקן מורכב של אישה חזקה ומעוררת השראה המאמינה בכל ליבה בצדקת דרכה. על היכולת לייצג נאמנה את דמותה היוצאת דופן, הרואה תקווה כשאחרים רואים רק מאמץ עקר - חבר השופטים מעניק את הפרס לרחל לאה ג'ונס ולפיליפ בלאיש על סרטם לאה צמל, עורכת דין.
סרטו של אורי לוי, "היה היה ילד", אשר קיבל את תמיכת הקרן, זכה בפרס חביב הקהל ובפרס חבר השופטים בתחרות הישראלית של דוקאביב 2019!
נימוקי השופטים: פרס חבר השופטים מוענק לסרט המשרטט במיומנות רבה את הדינמיקה האינטימית המתקיימת בתוך משפחה שיש בה ילד עם צרכים מיוחדים.
בהרבה רגישות ובכנות יוצאת דופן, מציג הבמאי את כל בני המשפחה במלוא מורכבותם ובוחן בחינה מעמיקה את האתגרים העומדים לפניהם ואת ההקרבה שהם נדרשים לה למען הכלל.
קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה מברכת את יוצרי הסרטים בפסטיבל דוקאביב 2019:
21 יום ולילה
בימוי: זהר וגנר; הפקה: זהר וגנר
היה היה ילד
בימוי: אורי לוי; הפקה: אורי לוי
שושלת פיין
בימוי: אודי קלינסקי , רויטל אורן; הפקה: אודי קלינסקי
קולו של אחמד
בימוי: רם לוי ואבשלום כץ, דוד אופק ואיילת בכר, שאדי חביב אללה,
דורון ג'רסי, דן גבע, עידו סוסקולני וממדוח איפדליה
יוצר ואוצר: רנן שור הפקה: סתו מרון, רנן שור
האנדרטה
בימוי: ערן שפירא; הפקה: נירית שפירא
מועד הגשת מיזמים לסרטים קצרים נפתח!
אנחנו מזמינים אתכם להגיש תסריטים להפקת סרטים קצרים עלילתיים וסרטי אנימציה באורך של עד 10 דקות.
בשלב הראשון, ייבחרו מתוך כלל המגישים 12 מיזמים שיקבלו מענק פיתוח וליווי מקצועי. בסוף תהליך הפיתוח יתקיים פיצ'ינג אשר במהלכו ייבחרו 6 מיזמים שיקבלו מענק הפקה.
יוצרי הסרט הישראלי בתמיכת הקרן, "לאה צמל. עורכת דין", העוסק בעורכת הדין ופעילת זכויות האדם לאה צמל. הסרט הוקרן בהצלחה רבה בתחרות הבינלאומית בפסטיבל סאנדאנס בחודש ינואר וזכה בחודש מרץ בשני פרסים ראשונים: בתחרות הבינלאומית של פסטיבל סלוניקי לקולנוע תיעודי (פרס אשר מקנה פרס פיפרסקי (פרס המבקרים הבינלאומי). הסרט ממשיך בסבב הפסטיבלים ובשבועות הקרובים יוצג בפסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי - CPH:DOCS בקופנהגן, פסטיבל הסרטים הבינלאומי בהונג-קונג, פסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי בברזיל ובפסטיבל הקולנוע הבינלאומי-HotDocs בטורונטו.
ב-7.3.19 התקיים בבית הספר לאמנויות המסך במכללת ספיר אירוע הפיצ'ינג של מיזם "עד 10" לסרטי עלילה קצרים של קרן מקור. 11 הצעות שעברו תהליך של פיתוח וחונכות תסריט הוצגו על ידי יוצריהם בפני חבר השופטים שכלל את רני בלייר - ראש התוכנית לתואר ראשון, בית הספר לאמנויות הקול והמסך, מכללת ספיר; נועה קידן – עורכת סרטים; אברהם פרחי - מפיק חברת ,UMC פיליפה קוברסקי - מפיצה ומפיקה, סינפיל בע"מ; עמית גורן, מנהל אמנותי ומנכ"ל קרן מקור.
כל אחד מששת הפרויקטים שנבחרו על ידי חבר השופטים זכה בהשקעה של 100,000₪ מקרן מקור ואף ייהנה משיתוף פעולה שיזמה הקרן עם חברות מקצועיות בתמחור מיוחד ובהדרכה מקצועית – גליקסון השכרת ציוד צילום, אולפני די.בי. לעריכת פס-קול ומיקס ואולפני אר.ג'י.בי –אהרון פאר לעיצוב תמונה ואון ליין. הסרטים שיופקו מיועדים להקרנת בכורה חגיגית בפסטיבל הסרטים חיפה 2019, בסוכות. הפרויקטים שהוצגו באירוע הפיצ'ינג ולא זכו להשקעת הפקה של הקרן יוזמנו להגיש שוב במועד "עד 10" הבא שיושק במסגרת פסטיבל קולנוע דרום בתחילת חודש יוני הקרוב ויעלו אוטומטית לשלב ב' של הלקטורה כמועמדים להשקעת הפקה.
קרן מקור מודה לשותפים למיזם ממכללת ספיר: סמי שלום שטרית - מנהל בית הספר לאמנויות הקול והמסך, רני בלייר, ראש התוכנית לתואר ראשון - בית הספר לאמנויות הקול והמסך, תמיר הוד – מפיק פסטיבל קולנוע דרום, יעל מימוני מנהלת פסטיבל קולנוע דרום, ללקטורים של מועד "עד 10" – אילנית סוויסה, רוני ניניו, אמיר פכר אלדין, מנחם רוט, קרן בן-רפאל, רנא אבו-פריחה, וללקטורים וחונכי התסריט מיקי כהן ומאיה הפנר, ולברק הימן מנחה אירוע הפיצ'ינג ולצוות ההפקה והטכני שתמך באירוע.
הסרטים הזוכים:
1. בוטיק חבל
תסריט ובימוי: פיני טבגר, מפיק: תומר מיקלברג
עידו ואנה (15), פאנקיסטים משועממים, יוצאים בלילה לגנוב ג'ינסים מחבלי כביסה. במהלך המסע עידו המאוהב מנסה להתקרב אליה, אך אנה קשוחה ומערערת את גבריותו. מפגש מקרי עם חברות ערסים מביא אתו עימות אלים, וכל השלל שלהם נגזל. אולם, התקרית הקשה מצליחה לבסוף לקרב את אנה לעידו.
2. הקרוואן האחרון
תסריט ובימוי: לב ברודינסקי, מפיקים: יעל פרלוב וקובי מזרחי
השנה היא 1994 ובארץ מפוזרים אתרי קרוואנים זמניים לעולים מבריה"מ. כעת, אחד האתרים עומד להיהרס. איליה (10) מבלה את זמנו אצל שכנו ז'ניה (70) , אלמן בודד המסרב לעזוב את הקרוואן שלו.
כאשר אמבולנס מפנה את ז'ניה מחוסר ההכרה, איליה נשאר להגן על הקרוואן של ז'ניה ולמלא את רצונו האחרון.
3. דבק
תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר
אליה (28) לוקח את אמו החולה חנה (52) לביקור אצל אביגיל (34), קוראת בכף יד החיה במדבר.
הוא יעשה הכול כדי לתת לאמו קצת כוח ואמונה.
4. כוס שבורה
תסריט ובימוי: מעיין שוורץ, מפיק: אילון שני
סיפורה של נעמי מבוגרת בשנות ה90 לחייה המתגוררת לבדה בביתה בצפון. יום אחד היא נופלת ולא יכולה לקום.
5. הנכם מוזמנים
תסריט: אסיה לבטוב, במאי: יבגני רומן, מפיק: חיליק מיכאלי
מילה וויקה, בת ואם עולות חדשות מוזמנות לחתונה ישראלית. מילה מקנאה באמא שלה ומתביישת בה בו זמנית. ויקה טורפת את חווית החתונה במלואה, היא אוכלת, רוקדת ואפילו מכירה גבר. מילה היתה רוצה להיות כמוה אבל לא מסוגלת. מפגש עם בחור אלמוני על ספסל מבודד מזמן לה הזדמנות לעבור תהליך התבגרות.
6. הגמ"ח של רוחל'ה – תסריט ובימוי: יוחאי רוזנברג, מפיק: רון עופר
רוחל'ה היא אישה מלאת סתירות. היא מסתובבת כמו הקיצונים שבקיצונים בירושלים כשפניה רעולות, חיה בשוליים של השוליים בצל של החיים האמיתיים ונחשבת ל'משוגעת עם החתולים', אבל מתחת לרעלה כשאף אחד לא רואה היא מלאת כוח ועורמה. הסרט מתאר 24 שעות בחייה של רווקה חרדית הפעילה רשת לא חוקית של סחר בתרופות במטרה לעזור לנשים במצוקה.
בפרס UMC להפקה, תרומת אברהם פרחי וחיליק מיכאלי זכה הסרט:
דבק – תסריט ובימוי: אוריה הרץ, מפיק: טל בכר